, ,

Στοματικό διάλυμα με δυόσμο, πρόπολη και αλόη

Το στοματικό διάλυμα είναι απαραίτητο μετά από κάθε βούρτσισμα για να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή. Τα συστατικά του παρακάτω διαλύματος

Πώς να αποξηράνετε το Δυόσμο, τη Μέντα και το Βασιλικό

Το στοματικό διάλυμα είναι απαραίτητο μετά από κάθε βούρτσισμα για να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή. Τα συστατικά του παρακάτω διαλύματος καταπολεμούν αποτελεσματικά τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας.

Ας τα δούμε αναλυτικά

Advertisment

Δυόσμος

Ο δυόσμος εκτός από αιθέριο έλαιο, ταννίνη και διαιτητικές ίνες, περιέχει επίσης, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες Α, Β6, Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο και χαλκό. Έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση και είναι ιδανικός για την καταπολέμηση της ουλίτιδας.

Αλόη

Η αλόη περιέχει αμινοξέα (τα οκτώ βασικά και άλλα μη βασικά), ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, νάτριο, ψευδάργυρος), σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες), μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες (Α, Β, Β2, Β3, Β6, Β12, C, Ε). Η Αλόη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και δρα ενάντια σε βακτηρίδια, μύκητες και παράσιτα. Διαβάστε πως θα φτιάξετε χυμό αλόης

Πρόπολη

Είναι ένα προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες, για να απολυμάνουν τις κερήθρες όπου αποθηκεύουν το μέλι τους, όπως και όλη τη μελισσοφωλιά τους καθώς και για να ταριχέψουν κάθε ανεπιθύμητο έντομο ή μικρό ζώο, που μπήκε σ’ αυτή και το θανάτωσαν με τα κεντρίσματά τους, αδυνατώντας να το σύρουν έξω. Είναι μείγμα από κερί, ρετίνες διαφόρων δέντρων που αυτές ξέρουν, βάλσαμο, αιθέρια έλαια και γύρη. Ήταν γνωστή σαν φυσικό φάρμακο με χρήση από την εποχή του Αριστοτέλη για θεραπεία των νεφρών και άλλων παθήσεων και οι επιστήμονες μέχρι τα τελευταία χρόνια τη θεωρούν φυσικό φάρμακο, με πραγματικά ενθουσιαστικά αποτελέσματα. Πρωτοπορώντας στη Ρωσία, μπόρεσαν να ελέγξουν τη φυματίωση, να ενισχύσουν ακόμη την αντιτοξίνη του τετάνου και να ελαττώσουν την πίεση του αίματος, να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα, τις δερματοπάθειες, τους κάλους και να βοηθήσουν την αναγέννηση των ιστών για γρηγορότερη επούλωση των τραυμάτων. Επίσης σε φλεγμονές του αυτιού, μετεγχειρητικών τραυμάτων και πόνους, έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, κ.λ.π.

Advertisment

Συνταγή για το στοματικό διάλυμα

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας δυόσμο

2 κουταλιές της σούπας χυμό αλόης

μισό κουταλάκι του γλυκού πρόπολη

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας βότκα

Παρασκευή

Αναμείξτε καλά τα υλικά στο μπλέντερ και αφήστε τα για 10 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι.

Χρήση

Χρησιμοποιήστε τρεις κουταλιές της σούπας κάθε φορά, το όπως το κοινό στοματικό διάλυμα, για 30 δευτερόλεπτα μετά το βούρτσισμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση