, , ,

4 μυστικά για απώλεια βάρους που οι δίαιτες δεν σας προσφέρουν

Άρθρο της Sloane Davis, διατροφολόγος Είναι αδύνατο ακόμα για τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους να νιώθουν ότι είναι κινητοποιημένοι και δραστήριοι συνέχεια. Εξάλλου, είμαστε απλά άνθρωποι.

4 μυστικά για απώλεια βάρους που οι δίαιτες δεν σας προσφέρουν

Άρθρο της Sloane Davis, διατροφολόγος

Είναι αδύνατο ακόμα για τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους να νιώθουν ότι είναι κινητοποιημένοι και δραστήριοι συνέχεια. Εξάλλου, είμαστε απλά άνθρωποι. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ώθηση κάποιες φορές! Υπάρχουν μέρες που νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια από την πρώτη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας κι έχουμε όρεξη για γυμναστική και υγιεινή διατροφή· ενώ άλλες, θέλουμε απλά να μείνουμε στο κρεβάτι όλη μέρα. Όμως, τις περισσότερες μέρες, σηκωνόμαστε και αναλαμβάνουμε δράση, γιατί γνωρίζουμε ότι θα μας αποδώσει αποτελέσματα.

Advertisment

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που συνήθως μας κρατούν κινητοποιημένους. Αλλά αν αυτό δε λειτουργεί για εσάς, παρακάτω προτείνονται τέσσερις αποδοτικοί τρόποι, για να ενισχύσετε τα κίνητρά σας για απώλεια βάρους και υγιεινότερο τρόπο ζωής:

1. Χωρέστε την άσκηση στην καθημερινότητά σας, αντί να προσπαθείτε να «φτιάξετε» έξτρα χρόνο γι’ αυτή

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη πολύ στριμωγμένο καθημερινό πρόγραμμα. Το να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε σ’ αυτό άλλη μια δραστηριότητα φαίνεται σαν να συμφωνούμε να οδηγούμε ένα πλοίο που βουλιάζει. Αντιθέτως, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε η δραστηριότητα της άσκησης να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Όπως το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο για τη δουλειά σας. Ή περπατήστε μέχρι το σούπερ μάρκετ, αντί να πάρετε το αυτοκίνητό σας. Προτιμήστε τις σκάλες, αντί για το ασανσέρ. Κάντε την άσκηση τρόπο ζωής!

2. Θέστε στον εαυτό σας στόχους που γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιτεύξετε

Γυμνάζομαι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρνω πάντα. Ακόμα όμως προσπαθώ να βεβαιώνομαι ότι έχω ένα σχέδιο και θέτω στόχους που χρειάζομαι να φτάσω. Αν προσφέρετε στον εαυτό σας εφικτούς και επιτεύξιμους στόχους, και τους φτάσετε, θα αρχίσετε να συσχετίζετε τα θετικά συναισθήματα της επιτυχίας με την άσκηση. Είτε αυτό είναι 10 λεπτά αεροβικής άσκησης την ημέρα, είτε πέντε χαιρετισμοί στον ήλιο, θέστε στον εαυτό σας στόχους που γνωρίζετε ότι μπορείτε να πετύχετε και δείτε πώς θα το νιώσετε.

Advertisment

3. Αναθεωρείστε τη σχέση σας με το φαγητό

Ο κόσμος σκέφτεται τη λέξη «δίαιτα» και νιώθει απευθείας κρύο ιδρώτα. Η υγιεινή διατροφή όμως δε σημαίνει αυτόματα κάτι πολύπλοκο ή επίπονο. Ξεκινά με την εκπαίδευση και τη γνώση σχετικά με το τι χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει στα βέλτιστα επίπεδα και να βιώσει τα οφέλη που έρχονται μαζί με τη σωστή διατροφή.

Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» τροφές. Υπάρχουν υγιεινές τροφές που θα ήταν καλύτερο να ενσωματώσετε σε καθημερινή βάση, αλλά αν νιώθετε περιορισμένοι από τη διατροφή σας, αυτό θα στραφεί εναντίον σας. Όταν δίνετε το ελεύθερο στον εαυτό σας να καταναλώσει αυτό που ο οργανισμός σας χρειάζεται και επιθυμεί, αφαιρείτε αυτόματα την πιθανότητα πειρασμού, δηλαδή το να το παρακάνετε με τις ποσότητες ή να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές. Το να απαγορεύσετε στον εαυτό σας με απόλυτο τρόπο είναι μη λειτουργικό και φέρνει μάλλον το αντίθετα αποτελέσματα. Αν δημιουργήσετε ένα βιώσιμο υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, θα καταφέρετε το σώμα που πάντα επιθυμούσατε, πριν καν το συνειδητοποιήσετε.

4. Συμμετέχετε σε μια ομάδα στήριξης

Τα κίνητρά σας θα ενισχυθούν, αν μπορέσετε να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους που περνούν μέσα από την ίδια διαδικασία. Θα νιώσετε καλά με την πρόοδό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε μόνοι, θα γνωρίσετε πολλούς άλλους, που κάνουν το ίδιο ταξίδι όπως εσείς και που θα είναι εκεί προς στήριξη. Θα πάρετε επίσης σπουδαίες συμβουλές και ιδέες, που θα βελτιστοποιήσουν το σχέδιο σας. Τέτοιες ομάδες μπορείτε να βρείτε και διαδικτυακά, κοινότητες που ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι με εσάς. Οι έρευνες δείχνουν ότι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση με κάποιο άλλο άτομο και η επίγνωση ότι δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια αποτελούν βασικούς παράγοντες για την επιτυχία.

Η απώλεια βάρους, η συνεχής κινητοποίηση και ο έλεγχος της υγείας μας μπορεί να αποτελέσουν μια τρομακτική εμπειρία. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη πετύχουν. Το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο, δε συνεπάγεται κι ότι δεν μπορεί να γίνει. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές, ώστε να μπορέσετε να κινητοποιηθείτε και αργά ή γρήγορα θα φτάσετε τους στόχους σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση