Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τον εγκέφαλό σας;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε παγιδευτεί στον δέκατο όροφο ενός φλεγόμενου κτιρίου. Βρίσκετε ένα σκοινί με ένα σημείωμα που λέει “Για να φτάσετε στο έδαφος,

Πόσο καλά γνωρίζετε τον εγκέφαλό σας;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε παγιδευτεί στον δέκατο όροφο ενός φλεγόμενου κτιρίου. Βρίσκετε ένα σκοινί με ένα σημείωμα που λέει “Για να φτάσετε στο έδαφος, κόψτε το σκοινί στα δύο και μετά δέστε τα κομμάτια μεταξύ τους”. Αλλά, σκέφτεστε από μέσα σας, το σκοινί δεν θα γίνει μακρύτερο εάν το κόψετε και το ξαναδέσετε! Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να υποθέσουν ότι πρέπει να κόψουν το σκοινί στα δύο, επειδή αυτό διάβασαν στις οδηγίες. Αλλά εάν κόψετε το σκοινί στα δύο –  κατά μήκος – και δένατε τις δύο άκρες, τότε, είναι πιθανό να είχατε κερδίσει τον τρόπο διαφυγής σας.

Αυτό το απλό παράδειγμα αναδεικνύει ένα βασικό σημείο της προβληματικής ανθρώπινης σκέψης. Οι υποθέσεις, συχνά οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Αυτό είναι το θέμα του παρακάτω κουίζ.. Βασίζεται στο έργο της Οργάνωσης Debono, ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε από τον δρα Edward DeBono και έχει στόχο να διδάξει την ικανότητα του στοχασμού. Στο τέλος του κουίζ ακολουθεί αιτιολόγηση για κάθε απάντηση.

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Πόσο καλά γνωρίζετε τον εγκέφαλό σας; Πέτυχες %%score%% στα %%total%% σωστά

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε