, ,

Μια απλή ιδέα για να είστε πιο χαρούμενοι στη ζωή σας

Να μια απλή ιδέα που έχει καταπληκτικά αποτελέσματα για τα διευθυντικά στελέχη και τους επιχειρηματίες που συμβουλεύω: αν θέλετε να είστε χαρούμενοι, κάντε περισσότερα

Μια απλή ιδέα για να είστε πιο χαρούμενοι στη ζωή σας

Να μια απλή ιδέα που έχει καταπληκτικά αποτελέσματα για τα διευθυντικά στελέχη και τους επιχειρηματίες που συμβουλεύω: αν θέλετε να είστε χαρούμενοι, κάντε περισσότερα από τα πράγματα που σας δίνουν χαρά.

Ξέρω ότι ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι. Καθώς αφήνουμε πίσω μας τα υπέροχα παιδικά μας χρόνια, οι περισσότεροι σταματάμε να κάνουμε τα πράγματα που έκαναν την καρδιά μας να σκιρτάει. Ένας πελάτης μου CΕΟ μου είπε πρόσφατα πως, όταν ήταν μικρός, του άρεσε να πηγαίνει μόνος του μακρινές βόλτες με το ποδήλατο. “Σταμάτησα όταν έκανα παιδιά και με έπνιξαν οι απαιτήσεις της δουλειάς. Η ζωή γέμισε με υποχρεώσεις. Όμως εκείνες οι στιγμές πάνω στο ποδήλατο ήταν από τις καλύτερες της ζωής μου”.

Advertisment

Ένας άλλος πελάτης μου, εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας, μου εκμυστηρεύτηκε ότι το πάθος του ήταν να παίζει ντραμς σε ροκ συγκρότημα. “Ήταν απίστευτες στιγμές. Αλλά μετά έβαλα μπρος την επιχείρησή μου και άρχισε να με κατατρώει. Μου λείπει το να παίζω μουσική. Χανόμουν μέσα της”.

Να τι πρέπει να κάνετε: φτιάξτε μια λίστα με 10 αγαπημένα σας πράγματα, 10 δραστηριότητες που γεμίζουν την καρδιά σας ευτυχία και σας θυμίζουν πόσο όμορφη είναι η ζωή. Έπειτα, για τις επόμενες 10 εβδομάδες, συμπεριλάβετε μία από αυτές στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.

Ενδυναμωτική σκέψη: τα πράγματα που προγραμματίζετε είναι τα πράγματα που κάνετε. Μέχρι να προγραμματίσετε κάτι, είναι απλώς μια ιδέα. Και οι εκπληκτικοί άνθρωποι δεν δημιουργούν τις θαυμάσιες ζωές τους με τις ιδέες. Αντίθετα, γίνονται σπουδαίοι επειδή ενεργούν και εκτελούν σχεδόν άψογα τα καθήκοντά τους.

Advertisment

Αυτό το πρόγραμμα των 10 εβδομάδων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Όταν ξαναρχίζετε να κάνετε πράγματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας δημιουργούν ευφορία, επανασυνδέεστε με τη χαρά που έχετε χάσει. Και ένας από τους σκοπούς της ζωής είναι να είστε χαρούμενοι. Πολύ χαρούμενοι.

“Για μια υπέροχη ζωή” Robin Sharma εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν
Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση