, ,

5 πράγματα που τα επιτυχημένα ζευγάρια κάνουν κάθε μέρα

Η ποιότητα της ζωής μας αντανακλάται στα καθημερινά μας μικρά τελετουργικά. Όλοι έχουμε τέτοιες συνήθειες- κάποιες μας τονώνουν, άλλες μας αποδυναμώνουν, κάποιες τις κάνουμε

5 πράγματα που τα επιτυχημένα ζευγάρια κάνουν κάθε μέρα

Η ποιότητα της ζωής μας αντανακλάται στα καθημερινά μας μικρά τελετουργικά. Όλοι έχουμε τέτοιες συνήθειες- κάποιες μας τονώνουν, άλλες μας αποδυναμώνουν, κάποιες τις κάνουμε συνειδητά, άλλες ασυνείδητα. Όποιες και αν είναι οι επιδράσεις τους, αυτά τα καθημερινά τελετουργικά καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να προάγουμε μέσω αυτών των συνηθειών την επιτυχία και την υγεία στις σχέσεις μας, στην προσωπική μας ζωή και στην καριέρα μας. Πιο συγκεκριμένα, η εμπιστοσύνη, η οικειότητα και το πάθος στη σχέση σας καθορίζονται από την επένδυση που είστε πρόθυμοι να κάνετε εσείς και ο/η σύντροφός σας σε τακτική βάση.

Advertisment

Παρακάτω ακολουθούν πέντε βασικά αλλά απλά τελετουργικά που μπορείτε να ενσωματώσετε και οι δύο στη ρουτίνα σας:

1. Φιληθείτε – για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα

Μπορεί να σας φανεί κλισέ, αλλά τίποτα δεν δηλώνει πιο όμορφα το «σ’ αγαπώ» και το «είσαι ξεχωριστός/ή για μένα» από ένα αυθεντικό, παθιασμένο φιλί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις λέξεις αυθεντικό και παθιασμένο. Να είστε στο εδώ και τώρα για λίγα λεπτά, παρόντες, να έχετε οπτική επαφή και να γεύεστε ένα όμορφο φιλί. Αυτή η ξεχωριστή κοινή σας στιγμή δεν θα σας βοηθήσει μόνο στο να κρατήσετε το πάθος ζωντανό, αλλά και να διατηρήσετε την οικειότητα και εγγύτητα μεταξύ σας.

2. Επικοινωνήστε – ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε κάτι στρεσογόνο

Έχει μεγάλη αξία να γνωρίζετε τι συμβαίνει στις ζωές σας. Η επικοινωνία αποτελεί έναν τρόπο ανακούφισης των ανασφαλειών σας επίσης· ανασφάλειες που έχουν να κάνουν με τις σκέψεις του άλλου για τη σχέση σας. Η σταθερή επικοινωνία θα σας κάνει να καταλάβετε τι περνά ο καθένας τη δεδομένη περίοδο, στη δουλειά, στην οικογενειακή ζωή, στην καθημερινότητα κλπ. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να φανταστείτε να διηγείστε στο άλλο σας μισό τι σας στρεσάρει, αντί να κάνετε κάποια άλλη δουλειά, αλλά θα δείτε ότι αυτό σύντομα θα λειτουργήσει αμοιβαία μεταξύ σας.

Advertisment

3. Συνδεθείτε

Η σύνδεση σημαίνει κατανόηση και συγχρονισμό (συντονισμό) με τα ζητήματα και τα συναισθήματα του/της συντρόφου σας, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει στην άλλη πλευρά ότι ακόμα ενδιαφέρεστε, είστε εκεί και διαθέσιμοι. Είτε αυτό είναι μια μη λεκτική έκφραση ενός συναισθήματος μέσω αγγίγματος, είτε μια σοβαρή συζήτηση, κάντε την προσπάθεια να συνδεθείτε και να συντονιστείτε με την πραγματική ζωή του άλλου και το πώς νιώθει. Δεν χρειάζεται να πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πώς να διορθώσετε ή αλλάξετε τα πράγματα για εκείνον, αλλά είναι σημαντικό να είστε εκεί ψυχικά και συναισθηματικά για να υπενθυμίζετε ο ένας στον άλλο ότι νοιάζεστε.

4. Κάντε ένα κοπλιμέντο

Όλοι αγαπάμε τα κοπλιμέντα, αλλά αυτό που προτιμάμε περισσότερο είναι να τα ακούμε από το πρόσωπο που αγαπάμε. Μέσω αυτών θα τονώσουμε την αυτοεκτίμηση των αγαπημένων μας και θα τους κάνουμε να νιώσουν ξεχωριστοί, αλλά επίσης θα δημιουργήσουν έναν αυθορμητισμό στη σχέση μέσω του στοιχείου της έκπληξης. Ξοδέψτε δύο μόνο λεπτά καθημερινά για να κάνετε μια φιλοφρόνηση στο άλλο σας μισό και να θυμάστε ότι είναι καλύτερα από κοντά, παρά από ένα μήνυμα ή ένα σχόλιο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οτιδήποτε θετικό έρχεται από εσάς επηρεάζει το/τη σύντροφό σας άμεσα.

Το κοπλιμέντο μπορεί να είναι για κάτι φανερό, όπως τι φοράει, ή κάτι απροσδόκητο και διακριτικό, όπως το πόσο σκληρά εργάζεται ή πόσο έξυπνος/η είναι. Είναι καλύτερα να το κάνετε ξαφνικά ή να αναφερθείτε σε κάτι που έγινε χθες ή προχθές, για να δείξετε ότι τον/τη προσέχετε.

5. Γελάστε

Το μόνο καλύτερο από το να γελάτε είναι να γελάτε μαζί με κάποιον που αγαπάτε. Το γέλιο απελευθερώνει φυσικά ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, οπότε αν γελάτε με το/τη σύντροφό σας, στην ουσία μοιράζεστε ένα ευχάριστο συναίσθημα και έτσι συνδέεστε στη στιγμή. Κάντε το έστω και για μια φορά μέσα στη μέρα σας μέσω μιας ταινίας, ενός ανέκδοτου, ενός πειράγματος ή μιας αστείας ιστορίας από τη μέρα σας!

Το χαρακτηριστικό μιας υγιούς, ευτυχισμένης, πλήρους σχέσης είναι αυτά τα μικρά καθημερινά τελετουργικά, προτεραιότητες για το ζευγάρι που δεν τις παραλείπει εύκολα και ναι, προσπαθεί να τις κρατήσει ζωντανές. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες, δικές σας, ξεχωριστές, μικρές συνήθειες που αν τις διατηρήσετε, θα δείτε ότι η αγάπη, η εμπιστοσύνη και το πάθος θα ενισχυθούν και θα δυναμώσουν το δέσιμο μεταξύ σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση