, ,

Είμαστε διαγαλαξιακοί μετανάστες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Κέντρο Αστροφυσικής Northwestern, οι άνθρωποι σχηματίστηκαν από ύλη που ταξίδεψε δισεκατομμύρια μίλια μακριά από γαλαξίες. Μέσω ειδικών

Είμαστε διαγαλαξιακοί μετανάστες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Κέντρο Αστροφυσικής Northwestern, οι άνθρωποι σχηματίστηκαν από ύλη που ταξίδεψε δισεκατομμύρια μίλια μακριά από γαλαξίες.

Μέσω ειδικών προγραμμάτων οι ερευνητές θέλησαν να εξακριβώσουν αν η ύλη αυτή ανήκει στον δικό μας γαλάξια ή όχι. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν πως ένα αρκετό μέρος της ύλης είναι εκτός του γαλαξία μας.

Advertisment

Μέσω τρισδιάστατων προσομοιώσεων, οι ερευνητές έδειξαν πως οι υπερκαινοφανείς αστέρες ή σουπερνόβα (supernova), όταν εκρήγνυνται εκλύουν μεγάλες ποσότητες αερίων, ένα φαινόμενο που είναι ικανό να ωθήσει άτομα από τον έναν γαλαξία στον άλλο. Κατά την ανακοίνωση του Αστροφυσικού, Ντάνιελ Ανγκλές-Αλκάζαρ του Πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ, που συμμετείχε στην έρευνα, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι άνθρωποι είναι ταξιδιώτες του διαστήματος ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μπορούμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως διαγαλαξιακούς μετανάστες», αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτής την ύλης προέρχεται από άλλους γαλαξίες.

Το φαινόμενο της μεταφοράς της ύλης από γαλαξία σε γαλαξία, χρειάζεται δισεκατομμύρια χρόνια για να συμβεί, και γενικά είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη, η οποία εκτιμάται από τους επιστήμονες, πως θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης για το πώς δημιουργούνται οι γαλαξίες. Έπειτα από τη συγκεκριμένη έρευνα, μπαίνουν οι βάσεις για μια ριζική αναθεώρηση σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου, ο οποίος δεν είναι και τόσο… «ντόπιος» όσο νομίζαμε!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Ιταλία: Η συγκλονιστική στιγμή με την αγκαλιά τριών φίλων πριν παρασυρθούν από χείμαρρο (βίντεο)
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση