, ,

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνετε αυτό που επιθυμείτε ή να γίνετε αυτό που πάντα θέλατε, ασχέτως της ηλικίας ή των συνθηκών

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνετε αυτό που επιθυμείτε ή να γίνετε αυτό που πάντα θέλατε, ασχέτως της ηλικίας ή των συνθηκών μέσα στις οποίες ζείτε. Το πεπρωμένο σας δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Ορισμένες φορές, η ζωή μπορεί να σας παρασύρει μακριά από τον αληθινό σας εαυτό κι εσείς να αρχίζετε να αμφιβάλλετε για το αν πια εκείνο που αγαπάτε ή που θέλετε να γίνετε είναι ακόμα πραγματοποιήσιμο. Καθώς μεγαλώνετε, μαθαίνετε και επηρεάζεστε από ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν τόσο καλά, όσο εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε τον εαυτό σας. Οι πεποιθήσεις και οι συμβουλές που σας προσφέρουν στο δρόμο μπορεί να επηρεάσουν πλήρως τη ζωή και τις αποφάσεις σας, ειδικά αν είναι αρνητικές.

Advertisment

Ακούτε προτροπές όπως «Να είστε ρεαλιστές» ή «Γίνετε περισσότερο επαγγελματίες». «Δεν θα βγάλετε χρήματα κάνοντας αυτό», «Ναι, αλλά όλοι θέλουν να γίνουν αυτό». Όμως, εσείς έχετε το αναμφισβήτητο δικαίωμα να εκφράζεστε ελεύθερα. Όλοι είμαστε ίδιοι σε ένα βαθμό, αφού όλοι είμαστε άνθρωποι. Το κάθε άτομο ακολουθεί το δικό του μοναδικό μονοπάτι και θα φτάσετε εκεί που επιθυμείτε, αν συνεχίζετε να επιμένετε. Ποτέ δεν είναι αργά. Ασχέτως του πόσο έχετε απομακρυνθεί από αυτό που πραγματικά ποθείτε, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα μικρό βήμα προς την άλλη κατεύθυνση.

Πριν αποφασίσετε να τα παρατήσετε ή σκεφτείτε ότι είναι πολύ αργά:

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμή σας και πιστέψτε στον εαυτό σας – θα γίνετε ανίκητοι!

Ο πραγματικός εαυτός σας είναι πάντα εδώ, πριν οι αμφιβολίες και οι περιορισμοί σας οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτι. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε κατεύθυνση και να ανακατευθύνετε το πνεύμα σας σε ό,τι θα σας ξαναδώσει πίσω τη χαμένη λάμψη στα μάτια σας ή να αρχίσετε να κυνηγάτε το όνειρο που πάντα παραβλέπατε, αφού η πλευρά εκείνη που πάντα κρύβατε, είναι ο πραγματικός σας εαυτός. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ και η καταλληλότερη στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα!

Advertisment

Άνθρωποι που ανακάλυψαν το σκοπό τους αργότερα στη ζωή:

Ο Henry Ford είχε περάσει τη μέση ηλικία, όταν είχε την ιδέα του πρώτου αυτοκινήτου Ford.

Ο Stephen King στα 24 του εργαζόταν ως επιστάτης και ζούσε σε ένα τροχόσπιτο.

Ο Vincent Van Gogh στα 27 του απέτυχε ως ιεραπόστολος και αποφάσισε να σπουδάσει τέχνες.

Η J.K. Rowling στα 28 της ήταν μια ανύπαντρη μητέρα ζώντας με τη βοήθεια της πρόνοιας και τώρα είναι η πρώτη δισεκατομμυριούχος συγγραφέας.

Ο ηθοποιός Harrison Ford στα 30 του ήταν ξυλουργός, τώρα γνωρίζει πια διεθνή καριέρα στο Hollywood.

Στα 37 του ο Ang Lee ήταν ένας άνεργος πατέρας, με περιστασιακές μικρές δουλειές και τώρα είναι ένας σκηνοθέτης με Όσκαρ, έχοντας σκηνοθετήσει πάνω από 10 ταινίες, ανάμεσά τους και η “Ζωή του Πι”.

Η Vera Wang δεν κατάφερε να πάρει τη θέση της αρχισυντάκτριας στο περιοδικό Vogue και σχεδίασε το πρώτο της φόρεμα στα 40 της και τώρα είναι μια από τις πιο περιζήτητες σχεδιάστριες μόδας στον κόσμο.

Ο Alan Rickman παράτησε την καριέρα γραφίστα, για να κυνηγήσει την υποκριτική στα 42 του χρόνια.

Ο ηθοποιός Samuel Jackson κατάφερε να κάνει την πρώτη του ταινία στα 42 του χρόνια ζωής.

Ο Morgan Freeman πήρε τον πρώτο του κεντρικό ρόλο σε ταινία στα 52 του.

Η Louise Bourgeois, γαλλίδα εικαστικός και γλύπτρια αναγνωρίστηκε τελικά για το σημαντικό της συνολικό έργο στα 78 της χρόνια.

Τα όνειρά σας δεν έχουν ημερομηνία λήξης και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κυνηγήσετε!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας
Το κόστος που «πληρώνουμε» όταν αποφεύγουμε να θέσουμε υγιή όρια στους άλλους
Η Δύναμη της ενσυνειδητότητας: Οι εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση