Ευτυχία! Μια λέξη σήμα κατατεθέν στην ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά παράλληλα τόσο δύσκολη στην προσέγγισή της! Για τον κάθε άνθρωπο, η έννοια της ευτυχίας είναι τελείως διαφορετική!

Κάποιοι αισθάνονται ότι την αγγίζουν όταν αποκτήσουν όλα τα αγαθά που επιθυμούν! Μια εφήμερη χαρά που σβήνει, όταν ικανοποιηθεί η εκάστοτε επιθυμία τους για να νιώθουν αργότερα τόσο άδειοι στην ψυχή τους όσο ποτέ άλλοτε!  Υπάρχουν άνθρωποι που η λέξη ευτυχία είναι συνώνυμο της επαγγελματικής ή προσωπικής επιτυχίας! Όταν όμως πετύχουν τον στόχο τους, αισθάνονται ότι κάτι λείπει από την ζωή τους και ένα κύμα μελαγχολίας επισκιάζει την καθημερινότητά τους!

Τι ορίζεται ως ευτυχία τελικά; Πως μπορούμε να την προσεγγίσουμε;

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση την οποία βιώνουμε συνεχόμενα αλλά στιγμές! Μικρές ξεχωριστές στιγμές χαράς που δίνουν μια διαφορετική νότα στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας! Στιγμές που συνδέουν το παζλ των αναμνήσεών μας! Το μυστικό για να την βιώσουμε είναι να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας: Nα τον αγαπάμε, να τον προσέχουμε, να μην τον καταδικάζουμε! Να μπορούμε να περνάμε καλά μόνοι μας χωρίς να εξαρτόμαστε από τους άλλους! Πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε τις στιγμές μοναξιάς που βιώνουμε όχι ως κάτι αρνητικό αλλά ως ευκαιρία να μείνουμε λίγο μόνοι με τις σκέψεις μας, να μπορέσουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας!

Η ευτυχία μας βασίζεται στο πώς διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας! Βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας! Βρίσκεται στα πιο απλά καθημερινά πράγματα: ένα χάδι, ένα χαμόγελο, στα μάτακια των παιδιών μας που λάμπουν από χαρά! Και να θυμάσαι: Καλύτερα να ζεις τις μικρές στιγμές ευτυχίας που προσφέρει η ζωή παρά να σπαταλάς την ζωή σου προσπαθώντας να κυνηγάς την μεγάλη ευτυχία που μπορεί να μην έρθει ποτέ!

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε