, ,

Δεν χρειαζόμαστε τον κόσμο για να υπάρξουμε, ο κόσμος χρειάζεται εμάς για να υπάρξει

Δεν χρειαζόμαστε τον κόσμο για να υπάρξουμε, ο κόσμος χρειάζεται εμάς για να υπάρξει Το εγώ και η σκιά του λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο

Δεν χρειαζόμαστε τον κόσμο για να υπάρξουμε, ο κόσμος χρειάζεται εμάς για να υπάρξει

Δεν χρειαζόμαστε τον κόσμο για να υπάρξουμε,
ο κόσμος χρειάζεται εμάς για να υπάρξει

Το εγώ και η σκιά του λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο όπως ένας ιός. Ο ιός δε μπορεί να υπάρξει χωρίς έναν ξενιστή και χρησιμοποιεί το DNA του ξενιστή για να αναπαράγει τον εαυτό του αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του συστήματος επικοινωνίας του σώματος. Το ίδιο κάνει και το εγώ. Μεταμφιέζεται και τραβά την προσοχή μας από τις λύσεις που θα αποκαταστήσουν την επίγνωσή μας και θα μας επανενώσουν με το ενοποιημένο πεδίο Συνειδητότητας.

Advertisment

Σύμφωνα με τη θεωρία του Γιουνγκ, η σκιά χρησιμοποιεί το μέρος της νοημοσύνης μας που δεν έχει ακόμη πραγματωθεί σε σοφία. Το εγώ χρησιμοποιεί έξυπνους τρόπους για να καμουφλάρει την αληθινή του ταυτότητα και τους σκοπούς του. Μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως είμαστε συνειδητοί… Η επιθυμία να απαλλαγούμε από τη σκιά, είναι σημάδι πως υπάρχει μέσα μας.

Η καλύτερη πρακτική για να ξεσκεπάσουμε το εγώ και τη δυναμική της σκιάς είναι το να πραγματώσουμε το σοφό μέρος μας, το οποίο είναι η έκφραση της αγάπης και της ομορφιάς. Η πραγμάτωση αυτή συμβαίνει όταν είμαστε αυθεντικοί, όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αποδεχτεί όσα υπάρχουν, όταν αφηνόμαστε στη ροή, όταν συνδεόμαστε με τη φύση, όταν δρούμε από την καρδιά, όταν εκφράζουμε ευγνωμοσύνη, όταν αποδεχόμαστε την ευαλωτότητά μας κι όταν συνειδητοποιούμε πως η τελειότητα δεν παίζει κανένα ρόλο στην αγάπη.

Είμαστε υπάρξεις εν εξελίξει και κάθε μέρα, κάθε ώρα, μας δίνεται η ευκαιρία να συνδεθούμε με την εσωτερική μας γνώση και σοφία και να πραγματώσουμε το «κατ’ ομοίωση» της Πηγής μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε «Ποιος είμαι;». Το μόνο σίγουρο, αιώνιο και αληθινό είναι το «Είμαι». Όταν γεννιέται το Εγώ, εμφανίζεται το «Είμαι αυτό ή εκείνο». Οτιδήποτε γεννιέται, όμως, πρέπει να πεθάνει. Μόνο το αγέννητο είναι αθάνατο.

Αφήνοντας την προσκόλλησή μας στο Εγώ, εμφανίζεται το αληθινό. Αφήνοντας τις μνήμες, τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας για το ποιοι πρέπει να είμαστε, εμφανίζεται η επίγνωση της αληθινής μας φύσης. Όλα προέρχονται από τη Συνειδητότητα κι εξαφανίζονται σ’ αυτήν. Στον πυρήνα όλων όσων υπάρχουν βρίσκεται το «Είμαι». Ο κόσμος δεν υπάρχει ξέχωρα από μας. Δεν χρειαζόμαστε τον κόσμο για να υπάρξουμε, ο κόσμος χρειάζεται εμάς για να υπάρξει…

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση