,

Την λάμψη μου εσύ δε θα την κρύψεις

Θέλεις να σου πω ποια είμαι; Είμαι το φως που προσπάθησες να κρύψεις, να γονατίσεις. Το φως που ήθελες να αιμορραγεί από τα αισχρά

Την λάμψη μου εσύ δε θα την κρύψεις

Θέλεις να σου πω ποια είμαι;

Είμαι το φως που προσπάθησες να κρύψεις, να γονατίσεις. Το φως που ήθελες να αιμορραγεί από τα αισχρά σου λόγια και τις λερωμένες σου πράξεις, έτσι γιατί ήθελες να σπέρνεις τον τρόμο.

Advertisment

Ποια είμαι;

Θα σου πω ποια είμαι. Είμαι κόκκαλα γερά που επαναστατούν, όπως οι γυναίκες πριν από μένα. Είμαι η φλόγα που άναψε από τον πόνο και αντίκρισε πύρινα μέτωπα άλλων γυναικών που δίπλα μου περπατούσαν. Ρίξαμε φωτιά η μια στην καρδιά της άλλης, φωτιά τόση μεγάλη που ο κόσμος την είδε, και ξαναγεννηθήκαμε από τις στάχτες μας.

Ποια είμαι;

Advertisment

Θα σου πω ποια είμαι.

Είμαι ο φόβος της εμπάθειάς σου, ο πόνος που χρησιμοποίησες για να βιάσεις τις ιερές μου αξίες, που με διέλυσες μέχρι που δεν έμεινε τίποτε. Όμως εγώ ήξερα πως το τίποτε φαίνεται από έξω. Κάτω από την επιφάνεια υπήρχε και υπάρχει εκείνο το ΚΑΤΙ. Αυτό το κάτι που σήμερα είμαι.

Είμαι στρώματα αγάπης και δύναμης, ο εφιάλτης που δεν αντέχεις, και με την αγάπη και τις δράσεις εκείνων που θέλουν να ανθίσουν πλάι μου, θα γίνω ένα απόρθητο φρούριο για τα δηλητηριώδη βέλη των ομοίων σου.

Θα σου πω ποια είμαι.

Είμαι ο εφιάλτης των δειλών, εκείνων που παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων για να φανούν δυνατοί και καμπόσοι. Είμαι ο εφιάλτης εκείνων που πνίγονται στις ψευδαισθήσεις τους και λυντσάρουν οτιδήποτε πάει να τους πλησιάσει με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια. Είμαι ο εφιάλτης εκείνων που δεν ξέρουν αν τα θύματα της ψεύτικης προσωπικότητας τους παρελαύνουν μαζί μου για να γυρίσουν στη ζωή.

Ποια είμαι;

Θα σου πω ποια είμαι.

Είμαι εκείνο το παιδί που θέλησες να θάψεις , που του τράβηξες τις ρίζες όταν ήταν έτοιμο να ανθίσει.

Θα σου πω ποια είμαι.

Είμαι εκείνο το κοριτσάκι που διέλυσες επειδή πίστευες πως πάντα θα πέφτει και ποτέ δε θα υψώσει ανάστημα. Είμαι εκείνο το κορίτσι που την καρδιά του ράγιζες , εκείνο το κορίτσι που πίστευες πως ποτέ δε θα αντισταθεί.

Είμαι το κορίτσι που υποτίμησες, η γυναίκα που εκφόβιζες, το παιδάκι που έτρεμε σε κάθε σου πράξη και λέξη μήπως το εγκαταλείψεις.

Ποια είμαι;

Είμαι εκείνη που προσπάθησες να φυλακίσεις στις δικές σου περιορισμένες αντιλήψεις. Που με φυλάκισες σε ένα έδαφος που μου ρουφούσε την αξία μου, που σκοτείνιασε την καρδιά μου.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ.

Είμαι η γυναίκα που ποτέ δεν το έβαλε κάτω, που ξεσκέπασε την ψεύτικη παράσταση που έδινες εις βάρος εκείνων που σε αγάπησαν, σε πίστεψαν.

Είμαι εκείνη πάνω στην οποία ο έλεγχός σου δεν έχει επιστροφή.

Για κάθε σκοτεινή σου πλευρά ανέπτυξα μια φωτεινή πλευρά που θα κάνει τον κόσμο να λάμψει. Τον δικό μου κόσμο και εκείνων που θα με αγαπήσουν πραγματικά.

Είμαι εκείνη η γυναίκα που κάθε της ήττα θα γίνει φάρος για τις επερχόμενές νίκες της.

Είμαι εκείνη που η φωνή της έγινε κραυγή και σώπασε κάθε αρρωστημένη σου λέξη.

Είμαι η αλήθεια, τα κομμάτια που μαζεύτηκαν για να γίνουν μια ορμή που θα σαρώσει οτιδήποτε ψεύτικο και διεστραμμένο βρει στο διάβα της.

Είμαι εκείνη που η δύναμή της δεν ήταν ποτέ δική σου για να την πάρεις.

Ποια είμαι;

Είμαι αυτή που θα αντισταθώ σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε θελήσει να με σπάσει ξανά. Είμαι αυτή που θα παλέψει για τα ιδανικά της , για την ψυχή της, για τις αξίες της. Είμαι αυτή που θα επιστρέψει σιωπηλά, αλλά θα αντιλαλεί δυνατά.

Αυτή είμαι ΕΓΩ.

Και την λάμψη μου εσύ δε θα την κρύψεις.

Εμπνευσμένο από την ανάρτηση της Shahida Arabi και αφιερωμένο σε όσους και όσες έχουν χειραγωγηθεί συναισθηματικά.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση