,

Τεστ Γλωσσικής ευχέρειας: 15 ερωτήσεις για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του!

Η γλωσσική νοημοσύνη είναι ένα από τα 9 είδη νοημοσύνης που εισήγαγε ο Howard Gardner ο οποίος κατέρριψε την μέχρι τότε προσέγγιση της ανθρώπινης

Τεστ Γλωσσικής ευχέρειας: 15 ερωτήσεις για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας

Η γλωσσική νοημοσύνη είναι ένα από τα 9 είδη νοημοσύνης που εισήγαγε ο Howard Gardner ο οποίος κατέρριψε την μέχρι τότε προσέγγιση της ανθρώπινης ευφυίας.

Σύμφωνα µε τη θεωρία αυτή, που βασίζεται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών ερευνών (ψυχολογικών, ανθρωπολογικών, βιολογικών), η νοημοσύνη µας χωρίζεται σε εννέα τομείς οι οποίοι έχουν την έδρα τους σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου µας. Είναι εξίσου σημαντικοί, όχι όμως και το ίδιο αναπτυγμένοι σε κάθε άτομο.

Advertisment

Τα εννέα αυτά είδη νοημοσύνης προέκυψαν μετά από έρευνα του εγκεφάλου, της ανθρώπινης ανάπτυξης, της εξέλιξης και μετά από διαπολιτισμικές συγκρίσεις. Υποστηρίζεται, λοιπόν ότι η νοημοσύνη είναι προϊόν μιας μακράς και συμμετοχικής αλληλεπίδρασης μεταξύ της φύσης (βιολογικές δυνάμεις και κληρονομικές προδιαθέσεις) και της ανατροφής (περιβαλλοντικές δυνάμεις και εμπειρίες της ζωής). Η νοημοσύνη δημιουργείται βιολογικά, αλλά ο βαθμός ανάπτυξής της εξαρτάται από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει κανείς στη χρήση και ενίσχυση της νοημοσύνης και όσο καλύτερη καθοδήγηση και ενθάρρυνση δέχεται, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα νοημοσύνης.

Στο παρακάτω τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε 15 διαφορετικές γλώσσες…

Δείτε επίσης και τα δύο προηγούμενα τεστ γλωσσικής νοημοσύνης

Advertisment

Κουίζ γλωσσικής νοημοσύνης: Μπορείτε να βρείτε τα συνώνυμα;

Γλωσσικό Κουίζ: Μπορείτε να βρείτε ποια είναι η κάθε γλώσσα;

[viralQuiz id=189]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση