, ,

Άσε τις αναλύσεις και ζήσε το!

Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Πιάσε ένα θέμα και πάμε όπου θες. Το έχουμε κάνει τόσες φορές άλλωστε. Αναλύσεις επί αναλύσεων για να καταλήξουμε

Άσε τις αναλύσεις και ζήσε το!

Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Πιάσε ένα θέμα και πάμε όπου θες. Το έχουμε κάνει τόσες φορές άλλωστε. Αναλύσεις επί αναλύσεων για να καταλήξουμε που; Στα αυτονόητα. Πως ό,τι κι αν πούμε, οι συναισθηματικές προβλέψεις δεν οδηγούν πουθενά και πως η ίδια η ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη φαντασία από εμάς.

Είναι σχεδόν βέβαιο τώρα πια, πως όλοι και όλα μπορούν να αναλυθούν. Στ’ αλήθεια όμως… θέλουμε; Όσο αναλύεις κάτι, αναλώνεσαι. Πόσο μάλλον αν σε «καίει». Και αφού αναλώνεσαι, κουράζεσαι κι αυτό ξεφτίζει και αρχίζει να «χάνει» και εσύ δεν έχεις προλάβει να το γευτείς καν, πόσο μάλλον να το ζήσεις. Ας μην προδικάζεις καταστάσεις λοιπόν.

Advertisment

Άσε τις αναλύσεις και ζήσε το! Γιατί πάντα οι δεύτερες και οι τρίτες σκέψεις θα σε κρατάνε δέσμιο μιας σκληρής λογικής που θα σε εγκλωβίζει στα κουτιά της.  Και πάντα κάποιος, με μεγάλη ευκολία και ένα γάντι ελαφρύ θα κριτικάρει τις όποιες σου επιλογές. Ποτέ οι συνθήκες δε θα είναι ευνοϊκές, όμως θύμισέ μου… πότε ήταν;

Και ποτέ, κανείς δε θα βρει στρωμένο στο διάβα του δρόμο με ροδοπέταλα να πορευτεί. Εδώ όμως είναι η μαγεία και η μαγκιά φίλε μου αγαπημένε. Τις πιο ενδιαφέρουσες συνθήκες τις δημιουργούμε εμείς κι αν τύχει να περάσουν από σαράντα κύματα για να πάρουν φωτιά, ακόμα καλύτερα. Εκεί καταλαβαίνουμε και την αξία τους. Εκεί αισθανόμαστε το μέσα μας να καίει.

Άσε τις αναλύσεις λοιπόν και ζήσε το. Νιώσε την ανάσα του να σ’ ελευθερώνει και να σε διαπερνά, να σου υπενθυμίζει το νόημα της ίδιας σου της ύπαρξης. Το ταξίδι! Η καρδιά βαστάει καλά και εσύ σαν σωστός Οδυσσέας, βρίσκεσαι ήδη στον επόμενό σου προορισμό… και πρόκληση!

Advertisment

Δε νομίζω πως έχεις το χρόνο να το αναλύσεις και ιδιαίτερα. Και δε νομίζω επίσης πως χρειάζεται κιόλας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση