Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Πιάσε ένα θέμα και πάμε όπου θες. Το έχουμε κάνει τόσες φορές άλλωστε. Αναλύσεις επί αναλύσεων για να καταλήξουμε που; Στα αυτονόητα. Πως ό,τι κι αν πούμε, οι συναισθηματικές προβλέψεις δεν οδηγούν πουθενά και πως η ίδια η ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη φαντασία από εμάς.

Είναι σχεδόν βέβαιο τώρα πια, πως όλοι και όλα μπορούν να αναλυθούν. Στ’ αλήθεια όμως… θέλουμε; Όσο αναλύεις κάτι, αναλώνεσαι. Πόσο μάλλον αν σε «καίει». Και αφού αναλώνεσαι, κουράζεσαι κι αυτό ξεφτίζει και αρχίζει να «χάνει» και εσύ δεν έχεις προλάβει να το γευτείς καν, πόσο μάλλον να το ζήσεις. Ας μην προδικάζεις καταστάσεις λοιπόν.

Άσε τις αναλύσεις και ζήσε το! Γιατί πάντα οι δεύτερες και οι τρίτες σκέψεις θα σε κρατάνε δέσμιο μιας σκληρής λογικής που θα σε εγκλωβίζει στα κουτιά της.  Και πάντα κάποιος, με μεγάλη ευκολία και ένα γάντι ελαφρύ θα κριτικάρει τις όποιες σου επιλογές. Ποτέ οι συνθήκες δε θα είναι ευνοϊκές, όμως θύμισέ μου… πότε ήταν;

Και ποτέ, κανείς δε θα βρει στρωμένο στο διάβα του δρόμο με ροδοπέταλα να πορευτεί. Εδώ όμως είναι η μαγεία και η μαγκιά φίλε μου αγαπημένε. Τις πιο ενδιαφέρουσες συνθήκες τις δημιουργούμε εμείς κι αν τύχει να περάσουν από σαράντα κύματα για να πάρουν φωτιά, ακόμα καλύτερα. Εκεί καταλαβαίνουμε και την αξία τους. Εκεί αισθανόμαστε το μέσα μας να καίει.

Άσε τις αναλύσεις λοιπόν και ζήσε το. Νιώσε την ανάσα του να σ’ ελευθερώνει και να σε διαπερνά, να σου υπενθυμίζει το νόημα της ίδιας σου της ύπαρξης. Το ταξίδι! Η καρδιά βαστάει καλά και εσύ σαν σωστός Οδυσσέας, βρίσκεσαι ήδη στον επόμενό σου προορισμό… και πρόκληση!

Δε νομίζω πως έχεις το χρόνο να το αναλύσεις και ιδιαίτερα. Και δε νομίζω επίσης πως χρειάζεται κιόλας.

Συγγραφέας Μάρη Γαργαλιάνου

Ανήσυχο πνεύμα από κούνια, πάντοτε με χαρτί και μολύβι ανά χείρας, πιστή στον αιώνιο έρωτα της που ακούει στο όνομα «Γραφή». Απόφοιτη Δημοσιογραφίας και Marketing στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξασκεί τη δημοσιογραφία σε διάφορα μέσα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη δημιουργία περιεχομένου site (content marketing). Σαν πιστοποιημένη Life Coach ειδικεύεται σε ζητήματα διαχείρισης άγχους, χρόνου και σχέσεων, ενώ αγαπημένη της ασχολία είναι να διαβάζει τα κρυμμένα πίσω από τις λέξεις και έπειτα να… τα κάνει ιστορίες.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε