, ,

Ένα “Ευχαριστώ” από τα βάθη της ψυχής μου, στον πατέρα μου!

Ετών 90! Φοράς την μάσκα οξυγόνου και προσπαθείς κάτι να μου πεις! Δεν καταλαβαίνω τι λες, κάτσε να σου βγάλω την μάσκα. -Γιατί δεν

Ένα “Ευχαριστώ” από τα βάθη της ψυχής μου, στον πατέρα μου!

Ετών 90! Φοράς την μάσκα οξυγόνου και προσπαθείς κάτι να μου πεις! Δεν καταλαβαίνω τι λες, κάτσε να σου βγάλω την μάσκα.

-Γιατί δεν φεύγεις κοριτσάκι μου?

Advertisment

-Άσε να κάτσω λίγο ακόμα να σου κάνω παρέα.

-Θα σε Θυμάμαι Πάντα! Σ ’Αγαπώ πολύ Κοριτσάκι μου!

-Γέλασα, τι λες καλέ μπαμπά? Άκου “θα σε θυμάμαι πάντα”… κι εγώ σ’ αγαπώ μπαμπά μου.

Advertisment

-Ρηνούλα μου, θέλω να σε φιλήσω.

-Και εγώ Θέλω να σε φιλήσω, και ανταλλάξαμε το πιο όμορφο φιλί!

Ήταν το τελευταίο μας φιλί. Στις 4 το απόγευμα έφυγα εγώ, από το “Σωτηρία”. Στις 6 έφυγες εσύ, για το “ταξίδι” σου πατέρα μου. Ο πατέρας μου, ο Κυρ Ηλίας… τι έχω να θυμάμαι από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο? Καλά και μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι. Από τότε που μπορώ και θυμάμαι τον εαυτό μου, μικρή μα πολύ μικρή, νιώθω ακόμα και σήμερα που με κράταγε αγκαλιά με καμάρι. Τα μόνιμα λόγια στα χείλη του σε όσους με έβλεπαν αλλά και σε εμένα την ίδια:

-Αυτό το Κορίτσι, είναι Πολύ Τυχερό! Από τότε που γεννήθηκε άλλαξε η Ζωή μου. Αυτό το Κορίτσι, κάρβουνο θα πιάνει, Χρυσός θα γίνεται! Αυτό το Κορίτσι, με ότι και αν καταπιαστεί στη ζωή της θα πετύχει! Αυτό το κορίτσι, είναι πάρα πολύ έξυπνο! Αυτό το κορίτσι, είναι πολύ άξιο! Αυτό το κορίτσι είναι πεντάμορφο! Αυτό το κορίτσι, δεν φοβάται τίποτα! Αυτό το κορίτσι, λάμπει όταν το κοιτάς! Αυτό το κορίτσι, είναι σκέτη χαρά! Μπράβο κορίτσι μου! Σαν το κορίτσι μου, δεν υπάρχει άλλο παιδί!

Ακόμα και όταν σε πίκραινα πατέρα μου, μεγαλύτερη σε ηλικία με τις συμπεριφορές μου, πάντα με κοίταγες στα μάτια και ένιωθα την ασφάλεια σου. Και πάλι τα ίδια μου έλεγες, “Τι τυχερή που είσαι, τι άξια που είσαι”

Πατέρα μου γλυκέ σε ευχαριστώ για όλα όσα μου έλεγες χιλιάδες φορές, και τυπώθηκαν μέσα στο μυαλό μου από μικρό παιδί! Σε ευχαριστώ που με έκανες να πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω τα Απίστευτα στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ που μου δίδαξες ότι στη ζωή πρέπει να διασκεδάζουμε, να δημιουργούμε, να απολαμβάνουμε! Σε ευχαριστώ που μου δίδαξες πόσο υπέροχη είναι η ζωή ακόμα και μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σε ευχαριστώ για την ευτυχία μου.

Ο Κύριος Ηλίας, ετών 90, ο Πατέρας μου! Στάθηκα πολύ τυχερή, γιατί πρόλαβα και στα είπα όλα τα “ευχαριστώ του κόσμου” όταν ήσουνα εν ζωή, γερός και μαζί μας Καλό σου ταξίδι και καλό Παράδεισο πατέρα μου. Θα σε θυμάμαι πάντα! (Τα δικά σου λόγια)

Όσοι έχετε τον πατέρα σας κοντά σας, ότι ηλικία και αν είναι, σφίξτε τον στην αγκαλιά σας, γεμίστε τον φιλιά, και ευχαριστήστε τον για ότι σας έχει προσφέρει.

Μην χάσετε την ευκαιρία γιατί μπορεί κάποτε να το μετανιώσετε.

Irini Miller – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση