,

Τα 4 τελετουργικά αποτοξίνωσης των αρχαίων δασκάλων της Ανατολής

Τέσσερις καθημερινές τελετουργίες, που χαρακτηρίζονται ως τελετουργίες μακροζωίας, μας έρχονται από δασκάλους της Ανατολής και έχουν ως στόχο τον καθαρισμό του σώματος από τις

Τα 4 τελετουργικά αποτοξίνωσης των αρχαίων δασκάλων της Ανατολής

Τέσσερις καθημερινές τελετουργίες, που χαρακτηρίζονται ως τελετουργίες μακροζωίας, μας έρχονται από δασκάλους της Ανατολής και έχουν ως στόχο τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, την αρχαία ινδική ιατρική, το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου αυτοθεραπεύεται και ανανεώνεται. Οι τοξίνες διοχετεύονται στην ουροδόχο κύστη και στο έντερο, στο στόμα και στα πέλματα των ποδιών. Έτσι οι καθημερινές πρωινές αυτές τελετουργίες, τις οποίες συνιστούν και οι ολιστικοί γιατροί, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και προσφέρουν καλύτερη υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Τα 4 τελετουργικά αποτοξίνωσης των αρχαίων δασκάλων της Ανατολής

Καθαρισμός της γλώσσας

Οι δάσκαλοι του Θιβέτ, του Νεπάλ, της Κίνας και της Ινδίας, το συνιστούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ενώ είναι μέρος της αγιουρβεδικής δίαιτας και υποστηρίζουν ότι απαλλάσσει το σώμα από το «άμα», δηλαδή την πιο κοινή τοξίνη που παράγεται στο πεπτικό σύστημα όταν δεν γίνεται καλά η πέψη των τροφών ή όταν η διατροφή είναι ανθυγιεινή.
Το «άμα», υπό μορφή πάστας, συσσωρεύεται στην κορυφή της γλώσσας. Αν δεν αποβληθεί, επανακυκλοφορεί στον οργανισμό και τον δηλητηριάζει. Ο καθαρισμός της γλώσσας μπορεί να γίνει με την οδοντόβουρτσα ή με τα ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί ΩΡΛ.

Advertisment

Ελαιοθεραπεία

Δηλαδή, πλύσεις του στόματος με λάδι. Το πρωί, νηστικοί, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ψυχρής πίεσης, ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο και κάνουμε πλύσεις του στόματος και των δοντιών, αρχικά για 3-4 λεπτά, φτύνουμε και πλένουμε καλά τα δόντια. Μπορούμε να ξεπλύνουμε με μαγειρική σόδα ή φυσικό αλάτι πριν από την οδοντόκρεμα. Το λάδι αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, καθώς είναι κορεσμένο από τοξίνες και επιβλαβή βακτήρια.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε 1-2 φορές ακόμη. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλονται οι τοξίνες του στόματος, αλλά και του σώματος και ανακουφίζεται το συκώτι.

Η ελαιοθεραπεία έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές, οίδημα στο πρόσωπο και για προστασία από ιώσεις. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά. Τα στοματικά διαλύματα δεν υποκαθιστούν την ελαιοθεραπεία, σκοτώνουν μόνο τα επιφανειακά βακτήρια, δεν απομακρύνουν τις τοξίνες, αλλά αντίθετα μπορεί να προσθέτουν κι άλλες.

Ζεστό νερό

Το να πίνουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό το πρωί, νηστικοί, μετά τον καθαρισμό του στόματος, βοηθάει στο ξέπλυμα των τοξινών από τον πεπτικό σωλήνα, ενυδατώνει το σώμα, βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει την αντοχή του σώματος. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και καθαρό. Πολύ καλή αποτοξίνωση επιτυγχάνεται, επίσης, εάν προσθέσουμε στο νερό τον χυμό ενός ή μισού λεμονιού. Επιπρόσθετα οφέλη είναι η απώλεια βάρους, η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και όλα τα άλλα οφέλη που προσφέρει το λεμόνι.

Advertisment

Πρωινό ποδόλουτρο

Ένα πρωινό ποδόλουτρο, αν δεν συνηθίζουμε το πρωινό μπάνιο, απομακρύνει τις τοξίνες και τα βακτήρια που ο οργανισμός εναποθέτει στα πέλματα των ποδιών. Για τους λαούς της Ανατολής, το πρωινό ποδόλουτρο είναι μια καθημερινή τελετουργία.

“Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός” Ρούλα Γκόλιου εκδόσεις Ιβίσκος – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Περπάτημα: 5 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό με μόλις 30 λεπτά την ημέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση