, , , ,

Οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να είναι ακατάστατοι, να ξενυχτούν και να βωμολοχούν περισσότερο

Ήσασταν δύσκολα σαν παιδιά, όταν οι γονείς σας έλεγαν να καθαρίσετε το δωμάτιό σας, σας έστελναν νωρίς για ύπνο και σας τιμωρούσαν όταν μιλούσατε

Οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να είναι ακατάστατοι, να ξενυχτούν και να βωμολοχούν περισσότερο

Ήσασταν δύσκολα σαν παιδιά, όταν οι γονείς σας έλεγαν να καθαρίσετε το δωμάτιό σας, σας έστελναν νωρίς για ύπνο και σας τιμωρούσαν όταν μιλούσατε άσχημα; Ίσως να κρύβεται ένας λόγος πίσω από αυτή σας τη συμπεριφορά. Έρευνες υποστηρίζουν ότι μπορεί να συνδέεται με αυξημένο IQ.

Τα ευφυή άτομα βωμολοχούν περισσότερο

Ακούμε συχνά ότι όσοι βρίζουν έχουν «περιορισμένο λεξιλόγιο». Αλλά αν το καλοσκεφτείτε, εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις, είναι εκείνοι που περιορίζουν το δικό τους λεξιλόγιο, αφού τελικά προσπαθούν να αποκλείσουν κάποιες λέξεις από αυτό. Για την ακρίβεια, υπάρχει μια έρευνα που αποδομεί αυτό τον μύθο.

Advertisment

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που μπορούσαν να θυμηθούν περισσότερες βωμολοχίες μέσα σε ένα λεπτό είχαν επίσης την τάση να σκοράρουν ψηλά στο τεστ IQ. Η έρευνα συμπεραίνει ότι ένα πλούσιο λεξιλόγιο έστω και τέτοιων λέξεων αποτελεί σημάδι ρητορικής δύναμης, παρά μια προσπάθεια απόκρυψης λεκτικής ανεπάρκειας.

Τα ευφυή άτομα προτιμούν τη νύχτα

Σας αρέσει να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά; Θα μπορούσε και αυτό να είναι επίσης σημάδι υψηλής νοημοσύνης. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει τους νυχτερινούς τύπους ανθρώπων με υψηλότερα σκορ IQ εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Barack Obama, oι Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards και Elvis Presley είναι όλοι διάσημοι και για τις νυχτερινές τους δραστηριότητες. Αν έχετε την τάση να κοιμάστε σχετικά αργά, μάλλον ασχολείστε με κάτι αρκετά ενδιαφέρον.

Το ακατάστατο γραφείο και η νοημοσύνη πάνε μαζί

Βρίζετε αρκετά και μένετε ξύπνιοι αργά τα βράδυ; Αν ναι, τότε πρέπει να σκεφτείτε αν είστε και λίγο ακατάστατοι. Αν και πάλι η απάντηση είναι ναι, έχουμε καλά νέα για εσάς. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα δείχνει ότι το ακατάστατο γραφείο των ευφυών ανθρώπων σχετίζεται στην πραγματικότητα με την ίδια την νοημοσύνη τους. Αν δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο καθαρίζοντας και οργανώνοντας τα πάντα γύρω σας, ο νους σας πιθανότατα να είναι απασχολημένος με πιο σημαντικά ζητήματα.

Advertisment

Η έρευνα μάλιστα έδειξε ότι το ακατάστατο περιβάλλον συνδέεται με δημιουργικότερη ροή εργασίας.

Η ψυχολόγος και ερευνήτρια Kathleen Vohs μας λέει ότι : «Το ακατάστατο περιβάλλον φαίνεται να εμπνέει την απελευθέρωση από την παράδοση, κάτι που μπορεί να παράξει καινοτόμες ιδέες. Το τακτοποιημένο περιβάλλον από την άλλη ενθαρρύνει τη συμβατικότητα και την ασφάλεια».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση