Λέμε πως η Τέχνη είναι η διάθεση και η προσπάθεια του ανθρώπου ν’ αντιγράψει τη Φύση. Μα να που η Τέχνη είναι και η διάθεση της ίδιας της Φύσης ν’ αντιγράψει τον εαυτό της.

Ο Γερμανός φωτογράφος Ντάνιελ Μπίντερ, καθώς είχε εντυπωσιαστεί με τις υπέροχες μορφές που παίρνουν τα σμήνη τα οποία αποτελούνται από ψαρόνια στους φθινοπωρινούς ουρανούς της Μεσογείου, φωτογράφιζε καθημερινά τα φανταστικά αυτά σμήνη, δίχως να έχει την παραμικρή ιδέα για το αποτέλεσμα. Απλά πήγαινε και ξαναπήγαινε στην ακτή της Βορειοανατολικής Ισπανίας, την Costa Brava και αποθανάτιζε τα σμήνη.

Μόνο κατά την επεξεργασία των φωτογραφιών αποκαλύφθηκαν στα μάτια του τα σχήματα που τα ψαρόνια έδιναν στο σμήνος τους. Και προς μεγάλη του έκπληξη, είδε το σμήνος να παίρνει την τέλεια φόρμα πουλιού το οποίο είτε πετούσε με απαράμιλλη χάρη στα ουράνια ή βουτούσε με το ράμφος του στη γη σα να ήθελε να τσιμπήσει ή να φάει κάτι!

Οι φωτογραφίες του αυτές κέρδισαν βραβεία σε διεθνείς φωτογραφικές εκθέσεις και κάνουν τον γύρω του κόσμου προκαλώντας τον έκδηλο ενθουσιασμό και θαυμασμό όλων όσων τις αντικρίζουν.

Πράγματι η Φύση αντιγράφει τον εαυτό της με καλλιτεχνικές διαθέσεις!

Όταν η Φύση... κάνει Τέχνη

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε