, , , ,

Πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης ανταλλάσσει πλαστικά απορρίμματα με τροφή για τα αδέσποτα

Όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα αποφασίζουν να τοποθετήσουν στις γειτονιές τους την πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης που δεν αποθηκεύει απλά τα πλαστικά ποτήρια και

Πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης ανταλλάσσει πλαστικά απορρίμματα με τροφή για τα αδέσποτα

Όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα αποφασίζουν να τοποθετήσουν στις γειτονιές τους την πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης που δεν αποθηκεύει απλά τα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, αλλά τα ανταλλάσσει με τροφή για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κάνουμε βόλτα με καφέ και νερό στο χέρι. Αφού τελειώσουμε τον καφέ μας, αποφασίζουμε ότι θέλουμε να πετάξουμε το ποτήρι και το άδειο μπουκάλι με νερό. Δεν το κάνουμε όμως σε οποιονδήποτε κάδο.

Advertisment

Επιλέγουμε τον κάδο «ανταμοιβής», ο οποίος μόλις πετάξουμε το ανακυκλώσιμο σκουπίδι μας, ενεργοποιεί τη διαδικασία για να ανοίξει η «ταΐστρα» και να αποκαλυφθεί ένα μικρό γεύμα για το αδεσποτάκι της περιοχής.

Αυτή η ιδέα δεν είναι μόνο στο μυαλό μας• έχει υλοποιηθεί και υπεύθυνη γι’ αυτή την υλοποίηση είναι η εταιρία Fil Eco, η οποία έχει στόχο να προωθήσει ακόμα περισσότερο την εκπληκτική αυτή συσκευή.

Μάλιστα, η νεοφυής αυτή επιχείρηση φιλοξενήθηκε στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Ποτουρίδης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι πρόκειται για μια συσκευή συλλογής υλικών ανακύκλωσης και συγχρόνως σίτισης των αδέσποτων.

Advertisment

«Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που ρίχνετε ένα σκουπίδι, απελευθερώνεται συγκεκριμένη ποσότητα γατοτροφής ή σκυλοτροφής. Επίσης, μπορεί κάποιος να αδειάσει το νερό που περισσεύει στο μπουκαλάκι του, να πετάξει το πλαστικό σε μία οπή και με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσει μια λεκανίτσα νερό, από το οποίο θα μπορεί να ξεδιψάσει κάποιο αδέσποτο», περιέγραψε ο κ. Ποτουρίδης.

Τέλος, ανέφερε πως «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε χρόνια. Αυτή η νέα ιδέα προέκυψε όχι μόνο από την εμπειρία μας αλλά και από την αγάπη μας για τα ζώα». Ευχόμαστε, λοιπόν, σύντομα αυτές οι συσκευές να εμφανιστούν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα
Η Γαλλία θέλει να κάνει την άμβλωση συνταγματικό δικαίωμα
Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση