, ,

Μερικά δευτερόλεπτα θάρρους…

Σκέφτηκες ποτέ, αν εκείνη τη νύχτα έλεγες το σ’ αγαπώ που ήθελες τι θα γινόταν; Αν ξεκαθάριζες εκείνη την παρεξήγηση; Αν επιτέλους συνέτασσες την

Μερικά δευτερόλεπτα θάρρους . . .

Σκέφτηκες ποτέ, αν εκείνη τη νύχτα έλεγες το σ’ αγαπώ που ήθελες τι θα γινόταν; Αν ξεκαθάριζες εκείνη την παρεξήγηση; Αν επιτέλους συνέτασσες την επιστολή παραίτησης που τόσο καιρό θέλεις;

Αν ζητούσες βοήθεια από κάποιον ειδικό ή κάποιον που εμπιστεύεσαι για να σε βοηθήσει να βρεις ξανά τον εαυτό σου; Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σε βασανίζει εσένα, μικρό ή μεγάλο.

Advertisment

Τι άλλο από φόβο και ανασφάλεια αφήνεις να σκοτεινιάζει τη ζωή σου. Μου αρκεί μόνο να το ξέρεις εσύ και να το έχεις παραδεχτεί στον εαυτό σου.

Αφού το έχεις διαγνώσει, σου απομένει να το διαχειριστείς. Τα καλά νέα είναι ότι μερικά δευτερόλεπτα θάρρους αρκούν. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πόση δύναμη έχουν μερικά δευτερόλεπτα.

Δύναμη ικανή να καταστρέψουν προσπάθειες μιας ολόκληρης ζωής ή να δημιουργήσουν κάτι υπέροχο. Εσύ αποφασίζεις πως θα τα χρησιμοποιήσεις! Είναι επιλογή σου. Είναι επιλογή μου.

Advertisment

Μερικά δευτερόλεπτα για να πεις ένα σ’ αγαπώ και να αλλάξει η ζωή δύο ανθρώπων. Μερικά δευτερόλεπτα για να πεις ευχαριστώ στον άνθρωπο που σε εμπνέει, σε παρακινεί, που στέκεται δίπλα σου στους στόχους σου, που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, που είναι η χρυσόσκονη στη ζωή σου!

Μερικά δευτερόλεπτα να χαρίσεις ένα χαμόγελο στον άνθρωπο που σου έφτιαξε τη μέρα, ακόμα και αν είναι άγνωστος.

Μερικά δευτερόλεπτα να σταθείς απέναντι σε αυτόν που σε φοβίζει ή σε μειώνει τόσο και να υπερασπιστείς επιτέλους με σθένος και αξιοπρέπεια τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά σου αξίζει.

Μερικά δευτερόλεπτα για να φύγεις από εκεί που δεν περνάς καλά, από εκεί που δεν βρίσκεις λόγο να υπάρχεις. Μερικά δευτερόλεπτα επιμονής και πίστης ώστε να μην παρατήσεις κάτι, που αυτή τη στιγμή σου φαίνεται βουνό.

Μερικά δευτερόλεπτα να παραδεχτείς το λάθος σου και να ζητήσεις μια ειλικρινή συγνώμη, ικανή όμως να σώσει κάτι όμορφο. Τι πιστεύεις ότι θα νιώσεις αν τελικά βρεις το θάρρος και το μετουσιώσεις σε πράξη;

Σκέψου το ή μάλλον κάνε το μια φορά. Ίσως αυτή η μία φορά είναι αρκετή για να σε πείσει. Είναι επιλογή σου. Είναι επιλογή μου.

Διάβασα κάπου που έλεγε ότι ζούμε δύο ζωές, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι μια ζωή έχουμε τελικά.

Πόσο σημαντικό πράγμα είναι η συνειδητότητα και πόσο μεγάλη δύναμη και ξεκαθάρισμα μπορεί να σου προσφέρει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Απέταξε λοιπόν τον φόβο που σε φυλακίζει και ξεκίνα να ζεις την άλλη ζωή, αυτή που θέλεις πραγματικά.

‘’Οι στιγμές των αποφάσεων σου, είναι αυτές που καθορίζουν τον προορισμό σου ή την μοίρα σου’’ – Tony Robbins.

Μόνο αν εμπιστευτείς τα λόγια αυτά, μπορείς να ανακαλύψεις την αξία τους. Μεταξύ μας, μου πήρε και εμένα χρόνο να τα εκτιμήσω, μέχρι τη στιγμή εκείνη που η απόφαση έγινε δύναμη και αγάπη και συγκίνηση και καινούργιος δρόμος, είτε μικρός είτε μεγάλος, δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι έγινε δρόμος! Και δεν στον άνοιξε κανένας άλλος, παρά μόνο εσύ. Το θάρρος σου! Ξανά λοιπόν, είναι επιλογή σου. Είναι επιλογή μου.

Δεν σου λέω ότι είναι εύκολο. Σου λέω μόνο ότι αξίζει. Δεν σου λέω ότι αυτό που θα προσπαθήσεις θα πετύχει. Τουλάχιστον δεν θα είσαι εσύ ο δειλός. Αυτό. Αν βέβαια αυτό σε ενδιαφέρει! Από εκεί και πέρα είναι επιλογή σου. Είναι επιλογή μου.

Τι λες; Μερικά δευτερόλεπτα μόνο…

Όμορφες αποφάσεις σου εύχομαι για το υπόλοιπο σου!

Photo: Author/Depositphotos

Latest posts by Ανδριανή Παπαγεωργίου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση