,

Ποια τρόφιμα δεν σας αφήνουν να αδυνατίσετε ακόμα κι όταν κάνετε δίαιτα

Πολλά φαγητά, τα προτιμούμε συνήθως όταν κάνουμε δίαιτα και αυτό γιατί τα θεωρούμε “ακίνδυνα”. Άλλα τα προτιμούμε γιατί αντικαθιστούμε τροφές με πολλές θερμίδες. Πολλά

Ποια φαγητά δε σας αφήνουν ν' αδυνατίσετε ακόμα κι όταν κάνετε δίαιτα

Πολλά φαγητά, τα προτιμούμε συνήθως όταν κάνουμε δίαιτα και αυτό γιατί τα θεωρούμε “ακίνδυνα”. Άλλα τα προτιμούμε γιατί αντικαθιστούμε τροφές με πολλές θερμίδες. Πολλά απ’ αυτά όμως τα φαγητά δεν είναι τίποτ’ άλλο, από τρόφιμα παγίδες, και μερικές φορές κατασκευασμένα έτσι ώστε να έχουν μεν λίγες θερμίδες, αλλά να μας παρασέρνουν σε υπερκατανάλωσή τους και παραδόξως, να παχαίνουμε αντί ν’ αδυνατίζουμε.

Ποια τρόφιμα δεν σας αφήνουν να αδυνατίσετε ακόμα κι όταν κάνετε δίαιτα

1. Αναψυκτικά light και διαίτης

Παρά το ότι δεν έχουν ζάχαρη ή έχουν λίγη ζάχαρη, είναι η νούμερο ένα επιλογή όσων προσπαθούν ν’ αδυνατίσουν ή να ελέγξουν το βάρος τους, αλλά έχουν εθιστεί στο πολύ γλυκό και όλα τα άλλα τους φαίνονται άγευστα.

Advertisment

Έτσι, ένας άνθρωπος που δεν καταναλώνει πολλά γλυκά, μπορεί να φάει μια σχετικά γινομένη μπανάνα και να του φανεί πολύ γλυκιά. Ο άνθρωπος που έχει εθιστεί στα γλυκά, δε νιώθει καθόλου τη γλύκα της μπανάνας.

Ακόμα κι ένα light αναψυκτικό του φαίνεται κάπως… άγευστο κι έτσι πίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε.

Ο άλλος μεγάλος κίνδυνος των αναψυκτικών είναι πως πρόκειται για υγρά γλυκά, και άρα δεν υπάρχει καν αίσθηση κορεσμού όταν τα καταναλώνουμε. Το στομάχι αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν δέχεται υγρή απ’ ότι στερεή τροφή με αποτέλεσμα να χωράει πολύ περισσότερη.

Advertisment

2. Κρέας

Τα κόκκινα κρέατα και τα επεξεργασμένα όπως το μπέικον, οι κοτομπουκιές κλπ παχαίνουν. Απλά παχαίνουν και μάλιστα πολύ. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρουσιαστεί εθισμός, αλλά όχι στον βαθμό της ζάχαρης και άλλων τροφών που θα δούμε παρακάτω.

Πάντως έχει παρατηρηθεί πως όσο περισσότερο κρέας έχει η διατροφή μας τόσο λιγότερο μας ελκύουν τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά κλπ. Είναι μάλλον θέμα κακιάς συνήθειας.

3. Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης

Ένα σιρόπι το οποίο υπάρχει μέσα σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί έχει την ικανότητα να αναστέλλει την έκκριση της ορμόνης λεπτίνης. Αυτή η ορμόνη, δε μας λεπταίνει ακριβώς όπως λέει τ’ όνομα, αλλά στέλνει σήμα στο εγκέφαλο ότι χορτάσαμε και σταματάμε να τρώμε.

Όταν αυτή η ορμόνη δε λειτουργεί, εμείς συνεχίζουμε και τρώμε μέχρι να χορτάσουμε. Αν τρώμε τροφές με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, θα τρώμε για πολύ ακόμα.

4. Αλκοόλ

Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί ποτό αντί για φαγητό, την ώρα του δείπνου κυρίως με το σκεπτικό πως το ποτό θα κόψει την όρεξη. Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται προσωρινά αλλά το αλκοόλ περιέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, πολύ περισσότερες από τους υδατάνθρακες με 4 θερμ / γρ.

Άρα δεν καταφέρνουμε και πολλά από άποψη δίαιτας δεδομένου ότι πολλές φορές το ένα ποτάκι είναι τρία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση