Στόχος και σκοπός μου “Να δώσω Ζωή στη Ζωή μου”

Τα πάντα στην ζωή μας ακολουθούν μία κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι ποια είναι αυτή η κατεύθυνση και ποιος την επιλέγει; Όλοι ψάχνουμε την ουσία, σε

Στόχος και σκοπός μου "Να δώσω Ζωή στην Ζωή μου"

Τα πάντα στην ζωή μας ακολουθούν μία κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι ποια είναι αυτή η κατεύθυνση και ποιος την επιλέγει; Όλοι ψάχνουμε την ουσία, σε μια γεύση, σε μια σχέση, σε μια επικοινωνία, στα πάντα. Θέλουμε η ζωή μας να έχει νόημα, ουσία, ενδιαφέρον… να έχει Ζωή!

Τι κάνουμε για αυτό; Το επιδιώκουμε; Το στοχεύουμε; Γνωρίζουμε τον τρόπο, τον δρόμο;

Advertisment

Ξέρουμε όλοι ότι προσπαθώντας να οργανώσουμε την ζωή μας για να πετύχουμε αυτά που θέλει η καρδιά μας, χρειάζεται πάνω από όλα να γνωρίζουμε πώς να στοχο-κατευθύνουμε την πορεία μας μέρα-μέρα.

Η κάθε μέρα της ζωής μας ξημερώνει κάθε πρωί. Εδώ σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο ξεκινούν τα πάντα. Στο ξημέρωμα κρίνεται αν θα εξαγριώσω ή θα εξημερώσω τις σκέψεις μου, αυτές που χρειάζονται για να στοχοκατευθύνω την μέρα μου, εκεί που εγώ έχω επιλέξει.

Το πρώτο σπουδαίο βήμα σ’ αυτή την διαδρομή που ξεκινάει το πρωί, είναι να σηκωθώ από το κρεβάτι μου μόλις ξυπνήσω, να πατήσω και να στερεωθώ στα πόδια μου, νιώθοντας το μεγαλείο της στιγμής! Δεν είναι δεδομένο τίποτα στην ζωή μας.

Advertisment

Το ότι σηκώνομαι, στέκομαι, στηρίζομαι στα πόδια μου, είναι μία από τις ευλογίες της ζωής μου και χρειάζεται να το θυμάμαι. Θα μου πεις “ναι τα ξέρω αυτά, τα έχω ακούσει, τα έχω διαβάσει χιλιάδες φορές, μου είναι γνωστά”

Και; Και λοιπόν, τι έχεις κάνει απ’ όλα αυτά εσύ για σένα; Έχεις ακούσει τις σκέψεις σου τι λένε το πρωί που ξυπνάς; Μιλάνε για σένα, για την μέρα που σε περιμένει να την ζήσεις, για τον καιρό που θα έχει σήμερα, για όλα αυτά που σε περιμένουν…

Σε ενισχύουν αυτά που σου λένε; Σε βοηθούν στο σημερινό σου ταξίδι; Σε ανεβάζουν ψυχολογικά; Σε ενδυναμώνουν; Επειδή σκεφτόμαστε συνέχεια, ξεχνάμε ότι το κάνουμε και τελικά δεν προσέχουμε καθόλου τι γίνεται μέσα στο κεφάλι μας πρωί πρωί, τότε που όλα ξημερώνουν.

Οι σκέψεις μας είναι το καύσιμο στο ταξίδι της καθημερινότητας μας. Με βοηθούν ή με σαμποτάρουν; Στόχος της κάθε μέρας “Να περιμένω το καλύτερο” Και τώρα θέλω κατεύθυνση για να ξεκινήσω την διαδρομή αυτή που θα με φέρει κοντά στον στόχο μου, στο “θέλω” της καρδιάς μου!

Η Μαρία Βεντούρη διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο: «Πετυχαίνω με ακρίβεια τους στόχους μου». Δείτε περισσότερα

Photo: Author/Depositphotos

Latest posts by Μαρία Βεντούρη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση