,

Ας ζήσουμε το σήμερα… γιατί κοιτάζοντας πίσω, αυτές οι στιγμές θα είναι η ζωή μας

Ας ζήσουμε το σήμερα. Ας ζήσουμε το τώρα. Τώρα. Μια λέξη μια στιγμή που μπορεί να κρατήσει αιώνια. Μια λέξη που μπορεί να κρατήσει

Ας ζήσουμε το σήμερα...γιατί κοιτάζοντας πίσω αυτές οι στιγμές θα είναι η ζωή μας

Ας ζήσουμε το σήμερα. Ας ζήσουμε το τώρα. Τώρα. Μια λέξη μια στιγμή που μπορεί να κρατήσει αιώνια. Μια λέξη που μπορεί να κρατήσει μια στιγμή ή που μπορεί να κρατήσει για πάντα. Πόσο όμως μπορούμε να ζήσουμε το σήμερα πόσο μπορούμε να ζήσουμε το τώρα απαλλαγμένοι από τις σκιές του παρελθόντος απαλλαγμένοι από τους φόβους του μέλλοντος;

Θέλω να ζήσω το τώρα, θέλω να το τραγουδήσω, θέλω να το καταγράψω, να το κάνω να κρατήσει μια ζωή. Θέλω να το ζήσω στο έπακρο, θέλω να το αξιοποιήσω στο μέγιστο βαθμό.

Advertisment

Ότι έχουμε στα χέρια μας δεν είναι παρά μια μικρή λέξη, το τώρα. Τώρα χωρίς να σκέφτομαι το παρελθόν, τώρα χωρίς την αγωνία του μέλλοντος. Το παρελθόν έχει φύγει και το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ. Πόσο με στιγμάτισε το παρελθόν; Πόσο έχει επηρεάσει στο να είμαι αυτό που είμαι σήμερα; Πάρα πολύ. Και τι θα φέρει το μέλλον; Άγνωστο.

Όσο όμως και να με έχει επηρεάσει το παρελθόν σε αυτό που είμαι σήμερα και όσο και να με επηρεάζει η αγωνία του μέλλοντος, μπορώ να ζήσω το τώρα; Μπορώ να το ζήσω με όλο μου το είναι, μπορώ να το αξιοποιήσω, μπορώ να το κάνω να έχει διάρκεια, μπορώ να το απολαύσω;

Η απάντηση, θα ήθελα να είναι μπορώ. Όσο και αν αυτό γίνεται δύσκολο πολλές φορές καθώς το παρελθόν το στοιχειώνει και η αγωνία του μέλλοντος το σκιάζει.

Advertisment

Σήμερα ας παλέψουμε, σήμερα ας διεκδικήσουμε αυτό που αξίζουμε, σήμερα ας αναλογιστούμε. Σήμερα ας κάνουμε αυτό που επιθυμούμε. Σήμερα ας τραγουδήσουμε, σήμερα ας χορέψουμε, σήμερα ας εμπιστευθούμε. Τώρα μπορώ να ζήσω τα πάντα, τώρα μπορώ να απολαύσω τα πάντα, τώρα μπορώ να ενώσω τη μια στιγμή μετά την άλλη και να την κάνω αιωνιότητα. Μια αιωνιότητα που θα με έχει κάνει πιο σοφή από τις εμπειρίες του παρελθόντος αλλά και με πίστη ότι και το μέλλον δεν θα με αδικήσει.

Έτσι και η ζωή δεν είναι παρά ένα σύνολο στιγμών, των στιγμών που ζούμε τώρα. Και όσο πιο ευτυχισμένες τις κάνουμε να είναι, τόσο και πιο ευτυχισμένη η ζωή μας.

Τώρα, σήμερα για πάντα. Ας δώσουμε στη στιγμή ότι καλύτερο έχουμε μέσα μας, ας πάρουμε από τη στιγμή ότι καλύτερο μπορούμε. Γιατί κοιτάζοντας πίσω αυτές οι στιγμές θα είναι η ζωή μας.

Μια ζωή για την οποία θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και που θα πρέπει να την έχουμε ζήσει στον έπακρο βαθμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση