Όταν θες να ανοίξεις τη ψυχή σου, σκέψου το διπλά… πριν να είναι αργά

Στην αρχή κάθε φιλικής γνωριμίας , έχουμε την τάση όταν ο συνομιλητής μας, μας ανοιχτεί  να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Παρασυρόμαστε τόσο πολύ

Όταν θες να ανοίξεις τη ψυχή σου, σκέψου το διπλά... πριν να είναι αργά

Στην αρχή κάθε φιλικής γνωριμίας , έχουμε την τάση όταν ο συνομιλητής μας, μας ανοιχτεί  να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Παρασυρόμαστε τόσο πολύ από τις λεπτομέρειες που μας εμπιστεύεται  για την ζωή του, που θεωρούμε κατά κάποιο τρόπο χρέος μας  να εξιστορήσουμε λεπτομέρειες και της δικής μας ζωής.

Σε αυτό το σημείο πέφτουμε άθελα μας στην παγίδα γιατί ναι μεν ο συνομιλητής μας φαίνεται να μας εμπιστεύεται, δεν μπορούμε όμως  να είμαστε σίγουροι τι σκοπό έχει και που αποσκοπεί όλος αυτός ο χείμαρρος εμπιστοσύνης που διοχετεύεται προς το πρόσωπο μας.

Advertisment

Υπάρχουν άνθρωποι  που εξιστορούν στους πάντες διάφορα γεγονότα της ζωής τους από επιπολαιότητα  χωρίς να τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή όχι. Άλλοι πάλι προσπαθούν να μάθουν λεπτομέρειες από την ζωή του άλλου  από κουτσομπολιό και μόνο.

Η τρίτη  κατηγορία ανθρώπων  έχουν αγνή  ψυχή και με βάση το ένστικτό τους επιλέγουν τους ακροατές τους, ενώ η τέταρτη  κατηγορία ανθρώπων  προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για να τα χρησιμοποιήσουν σαν ασπίδα υπεράσπισης σε κάποια μελλοντική αντιπαράθεση.

Η τελευταία κατηγορία μας δίνει μαθήματα ζωής αφού  άγνωστες πτυχές της ζωής μας που εξιστορήσαμε γίνονται   με την πρώτη ευκαιρία βέλη εναντίον μας  που μας τρυπάνε την ψυχή. Χρησιμοποιούν τα λεγόμενα μας  εις βάρος μας, αφήνοντάς μας  βουβούς  και αβοήθητους, συλλογίζoντας πόσο λάθος κάναμε που εμπιστευτήκαμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα!

Advertisment

Όσο λοιπόν  λιγότερα ξέρει κάποιος για σένα, τόσο το καλύτερο. Η φιλία πρέπει να περάσει από πολλές δοκιμασίες για να φτάσουμε στο σημείο να ανοίξουμε  τα άδυτα της ψυχής μας αφού  ακόμη και το παραμικρό ψεγάδι που αποκαλύψαμε ότι  βρίσκουμε στον εαυτό μας, θα χρησιμοποιηθεί  εις βάρος μας για να δικαιολογήσουν οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι την όποια άθλια συμπεριφοράς τους.

Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να αποκαλύψεις οτιδήποτε  για το άτομό σου, σκέψου το διπλά. Γιατί όταν θα έρθει η στιγμή  να σε  χτυπήσουν εκεί που πονάς πιο πολύ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι γνωρίζουν ς τις αδυναμίες σου, θα είναι πλέον πολύ  αργά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση