, ,

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς αλλάζει ανάλογα με τις συναισθηματικές καταστάσεις

Ένας γιατρός Ω.ΡΙ.ΛΑ είπε μια μέρα σ’ έναν ιερέα: “Πείτε στους ανθρώπους για το κακό που προκαλούν στον εαυτό τους όταν έχουν μίσος, αίσθημα

Τα συναισθήματα και η κλίμακα του Δρα Χόκινς

Ένας γιατρός Ω.ΡΙ.ΛΑ είπε μια μέρα σ’ έναν ιερέα: “Πείτε στους ανθρώπους για το κακό που προκαλούν στον εαυτό τους όταν έχουν μίσος, αίσθημα εκδίκησης, μνησικακία κι άλλες πηγές υπερέντασης. Το ένα τρίτο των ασθενών μου υποφέρει από ωτίτιδα, φαρυγγίτιδα και ιγμορίτιδα εξ’ αιτίας άγχους και εσωτερικών συγκρούσεων. Από το απλό συνάχι μέχρι τους ιλίγγους, το βούισμα των αυτιών, η πρόσκαιρη κώφωση, οι νευρικές διαταραχές και η υπέρταση συχνά προέρχονται από κακεντρέχεια, θυμό και άλλα νοσηρά συναισθήματα”.

Η καρδιά παράγει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο σώμα. Το ηλεκτρικό πεδίο, όπως μετράται σ’ ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, είναι περίπου 60 φορές μεγαλύτερο σε εύρος από τα κύματα του εγκεφάλου που καταγράφονται σ’ ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Το δε μαγνητικό πεδίο της καρδιάς είναι 5000 φορές ισχυρότερο απ’ αυτό του εγκεφάλου.

Advertisment

Αυτές τις διαπιστώσεις έκαναν επιστήμονες, όπως ο Dr McCraty στο Ινστιτούτο HeartMath, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα σχεδόν πάνω από δύο δεκαετίες για να ρίξουν φως σ’ αυτό που τώρα χαρακτηρίζουν ως “ενεργειακή καρδιά”.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς επιδρά σε όλο το σώμα, αλλά και στο γύρω περιβάλλον και αλλάζει ανάλογα με τις συναισθηματικές καταστάσεις.

Στο ερώτημα “αν τα θετικά συναισθήματα επιδρούν ευεργετικά στο άτομο”, οι ερευνητές απαντούν ανεπιφύλακτα “ναι”. Σύμφωνα με τις έρευνές τους, όσο καλύτερα αισθανόμαστε, τόσο περισσότερο η καρδιά και το μυαλό μας λειτουργούν σε συνέργεια. Το αντίθετο συμβαίνει με τα αρνητικά συναισθήματα.

Advertisment

Ο Δρ Ντέιβιντ Χόκινς είναι παγκοσμίως γνωστός ψυχίατρος, ερευνητής της συνειδητότητας και μύστης. Μετά από έρευνα 29 ετών, σχετικά με το επίπεδο των ενεργειακών δονήσεων του ανθρώπου, διαπίστωσε ότι τα θετικά συναισθήματα ανεβάζουν το ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου, ενώ τα αρνητικά το ρίχνουν.

Προσδιόρισε, σε μια κλίμακα από 0 έως 1000 μονάδες ενέργειας, σε ποια βαθμίδα ανεβάζει το ενεργειακό επίπεδο του σώματός μας το κάθε συναίσθημα ή ψυχική κατάσταση. Αυτή την κλίμακα την ονόμασε Κλίμακα ψυχικών καταστάσεων ή αλλιώς Κλίμακα συνειδητότητας.

Στο βιβλίο του “Ισχύς εναντίον Δύναμης”, ο Δρ Ντέιβιντ Χόκινς γράφει:

«Σ’ αυτό το σύμπαν όπου τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, κάθε φορά που βελτιώνουμε κάτι στον προσωπικό μας κόσμο, βελτιώνουμε και τον κόσμο γενικότερα για όλους όσους κατοικούν σ’ αυτόν. Όλοι μας πλέουμε μέσα στο συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας της ανθρωπότητας και καθετί που προσθέτουμε σ’ αυτό, επιστρέφει σ’ εμάς. Η ικανότητά μας να πλέουμε πιο άνετα, βελτιώνεται στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως ό,τι είναι καλό για σας, είναι καλό και για μένα».

Σύμφωνα μ’ αυτήν τη θεωρία, όσο πιο θετικά είναι τα συναισθήματά μας, τόσο πιο ψηλό είναι το ενεργειακό επίπεδο του σώματός μας και όσο πιο αρνητικά, τόσο πιο χαμηλό.

Το λέμε κι εμείς: “Αυτός ο άνθρωπος εκπέμπει θετική ενέργεια” ή το αντίθετο. Στο ανώτερο επίπεδο της κλίμακας αυτής βρίσκονται λίγοι, όπως οι άγιοι και οι ανώτερες προσωπικότητες που διαμόρφωσαν πνευματικά πρότυπα τα οποία ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στους αιώνες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις κατώτερες βαθμίδες, οι άνθρωποι με χαμηλότερη ενέργεια, δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα. Μπορεί κανείς να τους υπαγορεύσει πώς να σκέφτονται, ποιον να μισούν, ποιον να σκοτώσουν, και μπορούν εύκολα να φανατιστούν και να παρασυρθούν σαν τα πρόβατα.

“Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός” Ρούλα Γκόλιου εκδόσεις Ιβίσκος / Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Για «τι» θα μιλήσουμε στην ψυχοθεραπεία;
Έρευνα: Η ψυχική υγεία της εγκύου επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου
Κοινωνιοπαθής ή ψυχοπαθής; 6 σημάδια για να αναγνωρίσετε ένα άτομο με αντικοινωνική διαταραχή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση