, , ,

Οι τρεις βασικές αρχές της Δίαιτας Σακχάρου Αίματος

Η Δίαιτα Σακχάρου Αίματος είναι μια τολμηρή και ριζοσπαστική δίαιτα που στηρίζεται στην πρόσληψη 800 θερμίδων την ημέρα για διάστημα μέχρι και οχτώ εβδομάδων.

Οι τρεις βασικές αρχές της Δίαιτας Σακχάρου Αίματος

Η Δίαιτα Σακχάρου Αίματος είναι μια τολμηρή και ριζοσπαστική δίαιτα που στηρίζεται στην πρόσληψη 800 θερμίδων την ημέρα για διάστημα μέχρι και οχτώ εβδομάδων.

Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα από το λίπος στην κοιλιά (σπλαχνικό λίπος). Μόλις τα επίπεδα του σπλαχνικού λίπους αρχίσουν να μειώνονται (αυτό συμβαίνει μέσα σε μερικές ημέρες), το λίπος που έχει συσσωρευτεί στο συκώτι σας αρχίζει να λιώνει σαν χιόνι κάτω από τον ήλιο.

Advertisment

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι ασθενείς με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 θα δουν τις τιμές του σακχάρου στο αίμα τους να επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό θα θέσει τις βάσεις για ένα “άπαχο” και υγιές μέλλον.

Δεν πρόκειται όμως για ένα μεμονωμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους που ολοκληρώνεται και τελειώνει μέσα σε μερικές εβδομάδες. Είναι μέρος ενός νέου τρόπου ζωής που στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές, σκοπός των οποίων είναι να σας στηρίξουν ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα, αλλά κυρίως αφού την ολοκληρώσετε και προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας.

Η κατανόηση και η εφαρμογή τους είναι σημαντικές για την επιτυχία του προγράμματος σε βάθος χρόνου.

Advertisment

Οι τρεις βασικές αρχές της Δίαιτας Σακχάρου Αίματος

1. Υιοθετήστε τη Μεσογειακή Διατροφή

Πρόκειται για έναν νόστιμο και υγιεινό τρόπο διατροφής. Είναι μια διατροφή φτωχή σε αμυλώδεις, εύπεπτους υδατάνθρακες, αλλά πολύ πλούσια σε βιταμίνες και φλαβονοειδή, που καταπολεμούν πολλές αρρώστιες. Περιέχει άφθονο ελαιόλαδο, ψάρια, ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά και πολλές νόστιμες τροφές που για χρόνια μας λένε να αποφεύγουμε, όπως το πλήρες γιαούρτι και τα αβγά.

Σε τεράστιες τυχαιοποιημένες μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η Μεσογειακή Διατροφή εκτός από τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία έχει κι άλλο ένα πλεονέκτημα: είναι εύκολη και απολαυστική, κι έτσι δεν την εγκαταλείπεις (σε αντίθεση με τις δίαιτες με χαμηλά λιπαρά). Παρόλο που βασίζεται στις διατροφικές συνήθειες των μεσογειακών χωρών, μπορείτε να εφαρμόσετε τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής σε πολλές διαφορετικές κουζίνες, από την κινεζική και την ινδική ως τη μεξικάνικη και τη σκανδιναβική.

2. Ασκηθείτε

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η άσκηση, λίγοι όμως βρίσκουμε τον χρόνο ή τη διάθεση να πάμε τακτικά για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο. Αν σκέφτεστε “Αυτό είναι αστείο, δεν γίνεται να περιορίσω τις θερμίδες μου και συγχρόνως να ασκούμαι περισσότερο”, μην ανησυχείτε. Το πρόγραμμα άσκησης που περιγράφω στο κεφάλαιο 8 δεν θα σας αφήσει κουρασμένους και πεινασμένους. Θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα κάνει ευκολότερη τη δίαιτα.

Επιπλέον, η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιστρέψετε την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία αποτελεί συνήθως την καρδιά του προβλήματος στα θέματα του σακχάρου. Το πρόγραμμα που προτείνεται σε αυτό το βιβλίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για διαβητικούς και άτομα που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση και θα χαρείτε να μάθετε ότι δεν περιλαμβάνει ατέλειωτες ώρες τζόκινγκ. Στην πραγματικότητα απαιτεί μόνο λίγα επτά την εβδομάδα. Είναι προαιρετικό αλλά πολύ αποτελεσματικό και πλέον το κάνω τακτικά.

3. Ξεκαθαρίστε τις σκέψεις σας

Η τελευταία βασική αρχή αφορά το ξεκαθάρισμα των σκέψεων – να μάθετε πώς να διώχνετε το άγχος και να σταματήσετε να τρώτε παρορμητικά. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, να πιάσουμε το κουτί με τα μπισκότα ή το κέικ με τις αναρίθμητες θερμίδες, που όμως μας προσφέρει παρηγοριά. Αυτό οφείλεται στη δράση της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης. Εκτός του ότι μας ωθεί “να φάμε για να νιώσουμε καλύτερα”, η κορτιζόλη αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, κάτι που προκαλεί την αίσθηση της πείνας. Συνεπώς, έχετε πολλούς λόγους να μειώσετε το άγχος σας.

Πριν από λίγο καιρό, για τις ανάγκες ενός επιστημονικού ντοκιμαντέρ με θέμα τον εγκέφαλο (Η Αλήθεια για την Προσωπικότητα), ερεύνησα διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και αύξησης του ψυχικού σθένους και κατέληξα ότι ο πιο αποτελεσματικός είναι η ενσυνειδητότητα. Είναι μια σύγχρονη μορφή διαλογισμού, κάτι που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες θρησκείες. Τα τελευταία χρόνια, η ενσυνειδητότητα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στους κύκλους των διασήμων, των επικεφαλής εταιριών και των αθλητών. Ο λόγος είναι ότι λειτουργεί.

Αυτές λοιπόν είναι οι τρεις βασικές αρχές που θα σας στηρίξουν, ενώ ακολουθείτε τη Δίαιτα Σακχάρου Αίματος, και που ελπίζω να συνεχίσετε να εφαρμόζετε και αφού την ολοκληρώσετε.

“Προλάβετε τον Διαβήτη & Ρυθμίστε το Σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες” Michael Mosley Εκδόσεις Πεδίο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί δεν χάνετε βάρος ενώ τα κάνετε όλα “σωστά”
Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
"Πώς να χάσω κιλά γρήγορα" | Ένας οδηγός για να δείτε αποτελέσματα σύντομα και με ασφάλεια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση