«Πρέπει να αλλάξεις να γίνεις πιο σκληρή σε έναν κόσμο όπου η αθωότητα και η καλοσύνη σπανίζει! Η τιμιότητα είναι είδος προς εξαφάνιση όπως επίσης και η ειλικρίνεια», μου λένε συχνά! Πρέπει να επιβιώσω σε έναν κόσμο όπου η κακία και η καχυποψία κυριαρχεί! Σαφώς και το γνωρίζω! Γιατί όμως θα πρέπει να αλλάξω; Γιατί θα πρέπει να μην παραμείνω ο εαυτός μου;

Από μικρό κορίτσι διδάχτηκα τι είναι σωστό και τι όχι κατά την κρίση της οικογένειάς μου! Κάποιες λανθασμένες συμβουλές -όπως αποδείχτηκαν στην πορεία- με οδήγησαν να γίνω θύμα πολλές φορές κατά την διάρκεια της ζωής μου! Και αυτό γιατί διδάχτηκα την καλοσύνη και την βοήθεια προς το συνάνθρωπο ως μέσο να εξαλείψω τον πόνο του άλλου και να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής του! Πράγματα όμως τα οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων εκμεταλλεύεται και είναι ελάχιστοι αυτοί που τα εκτιμούν!

Αν έχω πέσει θύμα πάνω από μια φορά την ευθύνη την έχω μονάχα εγώ! Και αυτό γιατί, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε πιο προσεκτικοί! Αν το λάθος γίνει πάνω από μια φορά, δεν είναι λάθος, είναι επιλογή! Επιλογή που συνειδητά την ακολουθούμε, ρισκάροντας να πληγωθούμε ξανά και ξανά!

Είναι επιλογή μου να ταυτίζομαι με ανθρώπους που έχουν κοινά στοιχεία με εμένα! Όπως επίσης να δημιουργώ ένα τοίχος προστασίας με ανθρώπους που σύμφωνα με το ένστικτο και την κρίση μου δεν μου ταιριάζουν και μπορεί να με πληγώσουν! Επομένως την ευθύνη την εχω μονάχα εγώ! Γιατί θα πρέπει να αλλάξω;

Σε έναν κόσμο λοιπόν που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και οι καλοί άνθρωποι σπανίζουν, επιλέγω να είμαι και να παραμείνω ο εαυτός μου! Και αν μου πουν να αλλάξω να γίνω πιο σκληρή, θα απαντήσω: «Δεν πειράζει ας γίνουν αυτοί πιο άνθρωποι!».

Photo: Author/Depositphotos

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε