Μια μπανάνα και μια χούφτα μαύρες σταφίδες θα μπορούσε να είναι υπέροχος συνδυασμός από μόνος του για ένα smoothie, όμως παραείναι γλυκός για ένα πρωινό ξύπνημα. Έτσι, ο χυμός ενός λεμονιού, γεμάτος φρεσκάδα και την πάντα καλή, βιταμίνη C, έρχεται να ισορροπήσει τις ποσότητες των γλυκογόνων, κάνοντας τους γευστικούς μας κάλυκες να ξεκινήσουν τη μέρα με πολλή όρεξη για υγιεινή, γευστική διατροφή.

Για ένα smoothie θα χρειαστούμε

1 μπανάνα

1 χούφτα μαύρες σταφίδες

Τον χυμό ενός λεμονιού

Ίσως λίγο νερό κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για πολύ λίγο, λιγότερο από ένα λεπτό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε νερό, αναλόγως πόσο πηχτό ή αραιωμένο θέλουμε να είναι το smoothie μας. Πίνουμε με όρεξη.

Παρά την μίξη των φρούτων σε αυτό το smoothie, είναι χαρακτηριστική η ικανότητα και των τριών συστατικών να κρατούν το καθένα τη δική του ταυτότητα στη γεύση.

Η συγκλονιστική παραλλαγή που έχουμε ανακαλύψει είναι η αντικατάσταση του λεμονιού με μερικές φράουλες, οι οποίες είναι επίσης γεμάτες βιταμίνη C αλλά και μία άλλη ξεχωριστή γεύση, που προστίθεται στις δύο βασικές. Καλή απόλαυση!

Photo: Author/Depositphotos

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε