Η δύναμη της πίστης και της θέλησης υπερνικά κάθε δυσκολία

Η δύναμη της πίστης και της θέλησης υπερνικά κάθε δυσκολία. Τι κι αν έχει βάλει στο μυαλό του να σε χωρίσει; Εσύ με τη

Η δύναμη της πίστης και της θέλησης υπερνικά κάθε δυσκολία

Η δύναμη της πίστης και της θέλησης υπερνικά κάθε δυσκολία. Τι κι αν έχει βάλει στο μυαλό του να σε χωρίσει; Εσύ με τη δύναμη και μόνο του μυαλού σου, θα ανατρέψεις τα γεγονότα. Ζητάς επίμονα μια δεύτερη ευκαιρία, όχι για να τον ξεγελάσεις, αλλά απλά και μόνο για να κερδίσεις χρόνο, με την προοπτική να ενισχύσεις τον εαυτό σου, να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά και να βελτιωθείς όσο σε παίρνει, αρκεί να τον έχεις πλάι σου.

Η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να σκεφτείς, γιατί η συναισθηματική σου φόρτιση είναι μεγάλη.

Advertisment

Καλείσαι να μείνεις μόνη και αυτό σε τρομάζει. Μήπως τελικά αυτό που προσπαθείς να σώσεις έχει σαθρά θεμέλια και δε στηρίζεται καν στην αγάπη, παρά στη συνήθεια και στην εξάρτηση; Μήπως και ο ίδιος νιώθει ότι στενεύουν τα περιθώρια και δεσμεύεται, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης;
Γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου και ξέρεις ότι κι εσύ δεν είσαι απόλυτα ευχαριστημένη απ’ αυτή τη σχέση και σε ενοχλούν πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να δεις αυτή τη στιγμή.

Το μόνο που βλέπεις είναι ένα τεράστιο κενό μπροστά σου, με τη σκιά του να αιωρείται στο πουθενά. Ο ίδιος σαν οντότητα, άφαντος. Η απόρριψη και το πληγωμένο σου «εγώ» δε σε αφήνουν να ξεδιαλύνεις τα γεγονότα.

Υπερισχύει η καρδιά που χτυπάει σε τέτοιους ρυθμούς που δε μπορείς παρά να την υπηρετήσεις. Επομένως παλεύεις για κάτι που κι εσύ η ίδια δεν είσαι σίγουρη. Χρειάζεστε χρόνο και οι δύο για να ξεδιπλώσετε τον πραγματικό σας εαυτό και οι βιασύνες δε μπορεί, παρά να οδηγήσουν αναπόφευκτα στο τέλος. Δώστε απλόχερα τον απαραίτητο χρόνο στη σχέση σας, με την ελπίδα να εξελιχθεί ομαλά, και βρισκόμενοι μέσα σε αυτή θα σας δοθεί η ευκαιρία να φτιάξετε τα στραβά της και να βελτιώσετε την ποιότητά της.

Advertisment

Αξίζει τον κόπο η προσπάθειά σας, εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει, αυτό που έχετε να το καλυτερεύσετε, για να περνάτε και οι δύο καλά. Η συνένωση των δυνάμεών σας, θα σας ανακηρύξει νικητές.

Βάσω Καρλή – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση