,

7 σημάδια που δείχνουν ότι προορίζεστε για κάτι σπουδαίο

Από νεαρή ηλικία, ήξερα ότι ήμουν προορισμένος να κάνω – ή να γίνω – κάτι σπουδαίο. Δεν γνώριζα τότε ότι και όλοι οι άλλοι

7 σημάδια που δείχνουν ότι προορίζεστε για κάτι σπουδαίο

Από νεαρή ηλικία, ήξερα ότι ήμουν προορισμένος να κάνω – ή να γίνω – κάτι σπουδαίο. Δεν γνώριζα τότε ότι και όλοι οι άλλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα. Είναι ένα καθολικό συναίσθημα αυτό μέσα μας, μια αναγνώριση της δυναμικής μας ως ανθρώπινα όντα να κάνουμε και να είμαστε κάτι εξαιρετικό.

Είμαστε όλοι μοναδικοί και έχουμε εκπληκτικές ικανότητες και ταλέντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκείνο το «εξαιρετικό». Βέβαια, η κοινωνία με τον καιρό μας αποθαρρύνει μέχρι του σημείου να σταματάμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε το μεγαλείο που έχετε μέσα σας.

Advertisment

Κάποιοι γεννιούνται μεγάλοι, κάποιοι πετυχαίνουν τη μεγαλοσύνη και σε κάποιους η μεγαλοσύνη έρχεται ουρανοκατέβατη.
– William Shakespeare

Δεν υποκρίνομαι ότι είμαι ο απόλυτος ειδικός στην επιτυχία ή ότι είμαι μοναδικός στο είδος μου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δείχνουν σε κάποιον ότι προορίζεται για κάτι εξαιρετικό, παράγοντες που έχω αναγνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια που μελετώ τις αρχές τις επιτυχίας.

7 σημάδια που μαρτυρούν ότι προορίζεστε για κάτι μοναδικό

1. Είστε εφευρετικοί

Βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να κάνετε τα πάντα να συμβούν, ασχέτως του τι αντιμετωπίζετε στο δρόμο; Αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι είστε φυσικά προικισμένοι να είστε εφευρετικοί, μια εξαιρετικά χρήσιμη δεξιότητα για να επιτύχετε όσα θέλετε στη ζωή.

Advertisment

2. Έχετε την τάση να καταφέρνετε να επιλύετε προβλήματα

Όπως και με την εφευρετικότητα, αν έχετε την τάση να επιλύετε με φυσικό τρόπο τα προβλήματα, προορίζεστε πρακτικά για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ωστόσο, πέραν αυτού, αυτή η δεξιότητα μαρτυρά ότι είστε προορισμένοι για κάτι εξαιρετικό, ασχέτως του τι θα είναι αυτό.

Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επίλυση προβλημάτων είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό από το να ξεπερνάμε καθημερινές προκλήσεις που παρακωλύουν την παραγωγικότητά σας, μέχρι να βρίσκουμε μεγάλες επιχειρηματικές ιδέες, αναγνωρίζοντας προβλήματα και σκεπτόμενοι δημιουργικές λύσεις υπό μορφή προϊόντων ή υπηρεσιών.

3. Τίποτα δεν σας σταματά από το να εκπληρώσετε τους στόχους σας

Είστε το είδος ανθρώπου που πάντα τελειώνει αυτό που ξεκινά; Αν πάντα ολοκληρώνετε αυτό που έχετε βάλει στο νου και ποτέ δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να παραιτηθεί από τους στόχους του, κατέχετε μία από τις πολυτιμότερες ποιότητες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος- και το κλειδί για την επίτευξη της μεγαλοσύνης με κάθε κόστος.

4. Είστε επίμονοι

Είστε το είδος των ανθρώπου που σηκώνεται κάθε φορά που η ζωή του βάζει τρικλοποδιά και αν προχωράτε προς τα εμπρός ασχέτως περιστάσεων και συνθηκών, αυτό αποτελεί ένα σίγουρο σημάδι για το ότι προορίζεστε για κάτι μοναδικό. Η επιμονή είναι μια ποιότητα που σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιδεικνύουν.

Η απόρριψη, η αποτυχία και τα εμπόδια που όλοι αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, ώστε να επιτευχθεί το κάτι εξαιρετικό. Η επιμονή σας βοηθά να διατηρήσετε την απαραίτητη ενέργεια για να φτάσετε εκεί.

5. Δεν φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις

Για να συνειδητοποιήσετε τη δυνατότητα μεγαλοσύνης, απαιτείται προσωπική ανάπτυξη και η προσωπική ανάπτυξη απαιτεί προθυμία και θάρρος για ερωτήσεις. Είναι τόσο απλό. Αν είστε το είδος εκείνο του ανθρώπου που δεν φοβάται να σηκώσει το χέρι του στην αίθουσα και διαθέτετε την προθυμία να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, τότε είστε προορισμένοι για κάτι σπουδαίο.

6. Δεν παίρνετε βαριά την αποτυχία

Αν αντιλαμβάνεστε την αποτυχία σαν μια σειρά θεμελίων που χτίζονται, σαν μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης που σας μεταφέρει πιο κοντά στα όνειρα και τους στόχους σας, τότε προορίζεστε για κάτι εξαιρετικό. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ποιότητες, όμως αν δεν πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που να σας περιγράφει φυσικά, τότε μην ανησυχείτε, είναι μια δεξιότητα που μπορείτε να αναπτύξετε με χρόνο και προσπάθεια. Αναζητήστε απλά τα μαθήματα από κάθε «αποτυχία».

7. Καταλαβαίνετε ότι η αλλαγή είναι στα χέρια σας

Πολλοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι – και ο κόσμος γενικά- δεν μπορεί να αλλάξει, ότι κατά κάποιο τρόπο κινούμαστε όλοι σε ένα μεγάλο δρόμο που ονομάζεται μοίρα και δεν έχουμε μεγάλη επιρροή σε ό,τι μας συμβαίνει. Δεν πρόκειται, όμως, για μια βλαβερή πεποίθηση, αλλά είναι και κατά βάση λανθασμένη.

Αν καταλάβετε ότι η αλλαγή είναι στα χέρια σας, υπάρχει ένα υγιές σημάδι που δείχνει ότι προορίζεστε για κάτι σπουδαίο, επειδή κατανοείτε ότι τα δικά σας χέρια είναι που βρίσκονται στο τιμόνι και ψάχνετε φυσικά τρόπους να βελτιωθείτε και να προχωρήσετε μπροστά. Μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε τη διαφορά όχι μόνο στη δική σας ζωή, αλλά και στη ζωή των άλλων.

Άρθρο του Matt Valentine

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση