,

9 δυναμικοί τρόποι να αλλάξετε μια κακή μέρα

«Το να επηρεάζεις την ποιότητα της μέρας, αυτή είναι μία από τις υψηλότερες τέχνες» – Henry David Thoreau Κάποιες μέρες αποδεικνύονται απλά υπέροχες, καλύτερες

9 δυναμικοί τρόποι να αλλάξετε μια κακή μέρα

«Το να επηρεάζεις την ποιότητα της μέρας, αυτή είναι μία από τις υψηλότερες τέχνες» – Henry David Thoreau

Κάποιες μέρες αποδεικνύονται απλά υπέροχες, καλύτερες απ’ ότι θα περιμέναμε, όταν σηκωνόμασταν νυσταγμένοι από το κρεβάτι το πρωί. Κάποιες άλλες είναι απλά καλές. Και ύστερα, υπάρχουν και οι άλλες. Οι κακές. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Τις αφήνουμε να μας τραβήξουν μαζί τους στον πάτο, περιμένοντας απλά να περάσουν; Ή δεν παραιτούμαστε και τις επηρεάζουμε εμείς, αντί να μας επηρεάσουν αυτές;

Advertisment

9 συμβουλές για να αλλάξετε μια κακή μέρα

1. Πάρτε βαθιές αναπνοές

Ξεκινήστε, προσπαθώντας να αποτινάξετε κάθε αρνητική ενέργεια από το σώμα σας. Το πρώτο, λοιπόν, πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να αναπνεύσετε. Πάρτε βαθιές κοιλιακές αναπνοές. Εστιάστε μόνο στον αέρα που εισπνέετε και εκπνέετε για 1 – 2 λεπτά. Αυτό ηρεμεί το νου και το σώμα.

2. Πάρτε θέση ισχύος

Αν το σώμα σας δείξει αυτοπεποίθηση, θα ακολουθήσει και ο νους σας. Πάρτε λοιπόν μια στάση ισχύος για περίπου 2 λεπτά. Ο απλούστερος τρόπος να το κάνετε είναι να ανοίξετε τα πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης, να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά και να ανοίξετε το στήθος προς τα έξω.

3. Γυμναστείτε

Μια άσχημη μέρα συσσωρεύει μέσα σας ένταση και αρνητική ενέργεια. Γυμναστείτε, για να απελευθερώσετε αυτή την ένταση. Εξάλλου, οι ενδορφίνες που θα απελευθερωθούν, θα σας κάνουν να νιώσετε δραστήριοι, δυνατοί και συγκεντρωμένοι,

Advertisment

4. Αγκαλιές

Ναι, ισχύει. Αγκαλιάζοντας και μόνο κάποιον, δημιουργείτε μια αίσθηση ασφάλειας και αισιοδοξίας στον εαυτό σας. Οι αγκαλιές είναι θαυματουργές. Επαναφορτίζουν τις μπαταρίες μας με έναν απροσδόκητο τρόπο. Και όχι μόνο αυτό. Θα φτιάξετε και τη μέρα κάποιου άλλου.

5. Παίξτε με ένα κατοικίδιο

Παίξτε, χαϊδέψτε, αγκαλιάστε. Η δύναμη που έχουν τα κατοικίδια να αλλάξουν τη διάθεσή μας είναι μαγική. Αντιστρεσογόνες και χαλαρωτικές ιδιότητες, μια υπέροχη συντροφιά που θα σας θυμίσει τη χαρά και ανεμελιά της ζωής.

6. Αλλάξτε οπτική γωνία

Η αλλαγή της στάσης του σώματός μας μπορεί να αλλάξει την συναισθηματική μας κατάσταση, αλλά δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδεύεται και από μια αλλαγή οπτικής γωνίας. Θέστε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

– Θα έχει σημασία σε 5 χρόνια από σήμερα;

– Ποιός νοιάζεται;

– Ποιά μικρή πράξη μπορώ να κάνω, μικρή και πρακτική, ώστε να αρχίζω να αλλάζω αυτή την κακή μέρα;

7. Βγείτε στη φύση και απολαύστε τη

Αφήστε τον μουντό καναπέ του σπιτιού σας ή το εργασιακό σας περιβάλλον για λίγο. Κάντε μια βόλτα, απολαύστε τη ζεστασιά του ήλιου. Αφουγκραστείτε τα πουλιά και τον άνεμο. Η φύση κάνει τα πράγματα ευκολότερα και μας υποδεικνύει τις απλές, πρακτικές λύσεις που χρειαζόμαστε. Επιστρέφουμε στη βάση μας με μια φρέσκια ματιά.

8. Αποδεχτείτε

Ένα πράγμα που μερικές φορές λειτουργεί καλύτερα από το οτιδήποτε είναι απλά η αποδοχή της στιγμής. Όταν αρνούμαστε την πραγματικότητα της κατάστασης, πολλές φορές επιδεινώνουμε τα πράγματα. Αντιθέτως, προσπαθήστε απλά να μείνετε στο τώρα. Στις σκέψεις και στα συναισθήματα που αναδύονται από μέσα σας.

Παρατηρήστε πώς ρέουν οι στιγμές. Με αυτό τον τρόπο, δεν παραιτείστε. Σταματάτε απλά να πηγαίνετε πεισματικά και παρορμητικά κόντρα στην κακή μέρα, μέχρι να βρείτε την ευκαιρία, το μικρό εκείνο στοιχείο που θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα αλλιώς, πιο καθαρά.

9. Να θυμάστε: Μια κακή μέρα είναι απλά μια κακή μέρα

Θα υπάρξουν και φορές που αν και θα χρησιμοποιείτε όλες τις τεχνικές, και πάλι η μέρα θα παραμένει άσχημη. Είναι κι αυτές μέρος του παιχνιδιού. Γιατί η ζωή δεν είναι ποτέ τέλεια.

Η άσχημη μέρα κάποιες φορές θα είναι μια άσχημη μέρα. Αλλά θα περάσει. Όπως περνούν σχεδόν τα πάντα στη ζωή. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι αν αποδεχτείτε αυτό το γεγονός, τότε αυτόματα η ζωή θα γίνει ελαφρύτερη και απλούστερη. Γιατί θα έχετε στο νου σας ότι αύριο είναι μια καινούρια μέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση