,

Γίνε εσύ το φως που ψάχνεις

Το σημερινό θέμα μιλάει για τη διαύγεια που αποκτά ο νους όταν αποβάλει κάθε αρνητικό φορτίο που τον επισκιάζει και υιοθετεί μια δημιουργική στάση

Γίνε εσύ το φως που ψάχνεις

Το σημερινό θέμα μιλάει για τη διαύγεια που αποκτά ο νους όταν αποβάλει κάθε αρνητικό φορτίο που τον επισκιάζει και υιοθετεί μια δημιουργική στάση ζωής. Πολύ σημαντικό ρόλο στη στάση αυτή παίζουν τα άτομα τα οποία μας περιβάλλουν. Καλό θα ήταν να απαρτιζόμαστε από άτομα με κοινή αλληλεπίδραση και θετικό χαρακτήρα.

Ένα θετικό άτομο μπορεί να είναι κάποιος που μας υποστηρίζει, έχοντας ως γνώμονα την ειλικρίνεια, μας διασκεδάζει και κουβαλάει ένα κλίμα αισιοδοξίας. Όταν περνάμε χρόνο με θετικούς ανθρώπους, τα όρια των δυνατοτήτων μας διευρύνονται. Αυτό, με τη σειρά του, μας δίνει την ικανότητα να εξετάσουμε νέες ιδέες και νέα πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Advertisment

Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η σωματική άσκηση. Μας ξεκουράζει το μυαλό, μας δίνει ενέργεια και πολλή διάθεση. Παρέχει οξυγόνο με αποτέλεσμα την καλή λειτουργία του οργανισμού. Βέβαια, βαδίζει παρέα με τη καλή διατροφή.

Επίσης, η βόλτα στη φύση είναι κάτι το μαγευτικό. Απορροφά όλα τα προβλήματά μας, οι αισθήσεις μας είναι «στο κόκκινο», βελτιώνει παθήσεις, συμβάλλει στην ευεξία και στην ικανοποίησή μας. Η μουσική και το διάβασμα είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες, καθώς παρέχουν πνευματική οξύνοια και ευελιξία. Η δημιουργικότητα έχει πολλές διακλαδώσεις, γι’ αυτό αναφέρω ορισμένες. Ο καθένας/-μια έχει το δικό του/της τρόπο.

Ίσως αναρωτιέστε αν είναι εύκολος ή δύσκολος δρόμος, την απάντηση την γνωρίζετε μονάχα εσείς. Η καθαρότητα του μυαλού δεν ζει oύτε στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον παρά μόνο στο ΠΑΡΟΝ. Στο εδώ, στο τώρα, ενσυνείδητα, αποφεύγοντας άκριτες σκέψεις.

Advertisment

«Ενσυνειδητότητα σημαίνει να γνωρίζετε τι συμβαίνει τώρα χωρίς να ελπίζετε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Να απολαμβάνετε τα ευχάριστα πράγματα, χωρίς να προσκολλάστε σε αυτά όταν αλλάζουν (που είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν) και να ζείτε με τα δυσάρεστα χωρίς να φοβάστε ότι θα μείνουν για πάντα έτσι (που δεν θα μείνουν)» – James Thurber

Το μυαλό μας είναι σαν ένα δέντρο. Χρειάζεται τα κατάλληλα χέρια, την κατάλληλη φροντίδα και πολλή αγάπη για να μεγαλώσει και να ανθίσει.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση