,

Εάν δεν μπορείς να κάνεις μια αλλαγή, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

“Μπορεί να μην ελέγχεις όλα τα γεγονότα που σου συμβαίνουν, αλλά μπορείς να αποφασίσεις να μη σε μειώνουν. Προσπάθησε να είσαι ένα ουράνιο τόξο

Εάν δεν μπορείς να κάνεις μία αλλαγή, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

“Μπορεί να μην ελέγχεις όλα τα γεγονότα που σου συμβαίνουν, αλλά μπορείς να αποφασίσεις να μη σε μειώνουν. Προσπάθησε να είσαι ένα ουράνιο τόξο στο σύννεφο κάποιου. Μην παραπονιέσαι. Κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να αλλάξεις τα πράγματα που δεν σου αρέσουν. Εάν δεν μπορείς να κάνεις μία αλλαγή, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μπορεί να βρεις μία νέα λύση”

Maya Angelou (Γράμμα στην Κόρη μου)

Όμορφα λόγια από τη Maya Angelou, η οποία εστιάζει σε σημαντικά λάθη που κάνουμε όλοι μας. Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει ότι θα θέλαμε να ελέγξουμε τις παραμέτρους στη ζωή μας και μας αγχώνει όταν δεν συμβαίνει αυτό;

Η αλλαγή όμως είναι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αποφασίσουμε να μην επηρεαστούμε από αυτή την συνθήκη. Πόσες φορές δεν γκρινιάζουμε και δεν παραπονιόμαστε για πράγματα που δεν έχουμε και μας χαρακτηρίζει ένα μόνιμα ανικανοποίητο συναίσθημα;

Advertisements

Η αλλαγή όμως είναι να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα γεγονότα. Να γίνουμε αισιόδοξοι, να νιώσουμε ευγνωμοσύνη, να εστιάσουμε στα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Εστίασε σε όσα σε ευχαριστούν.. Μην γκρινιάζεις. Εστίασε στην ουσία.

Βάλε προτεραιότητες και προσπάθησε να χτίσεις μέσα στο μυαλό σου τις ενέργειες που απαιτούνται για να τις πραγματοποιήσεις. Μην εστιάζεις στις ευθύνες των άλλων, στα λάθη των άλλων, γιατί αυτό θα μεγεθύνει το θυμό σου.

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και εστίασε σε αυτά που πρέπει να κάνεις εσύ. Η λύση είναι πάντα μπροστά μας… Σημασία έχει απλά να μπορέσουμε να την δούμε.

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας. Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει.

Advertisements

Ελένη Σολταρίδου – Ψυχολόγος, M.Sc., Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής – Photo: Author/Depositphotos

Συντάκτης | Ελένη Σολταρίδου

Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας.
Είναι εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και στη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης – lecturer του New York College & του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Συνεργάζεται με εταιρίες σε θέματα εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού και ενδυνάμωσης του προσωπικού τους.
Είναι επιστημονική συνεργάτης και αρθρογράφος ιστοσελίδων σε θέματα ψυχολογίας, διαχείρισης άγχους, σχέσεων, αυτό-βελτίωσης.
Κυκλοφορούν το παιδικό της παραμύθι με θέμα τη διαχείριση του θυμού «Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για το θυμό» (2019) & ο οδηγός αυτό-βελτίωσης και διεκδίκησης νέων συμπεριφορών, με τίτλο «Αλλάζοντας Εμένα» (2020).
Το Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κάκτος το νέο της βιβλίο αυτό-εξέλιξης με τίτλο «100 Συμβουλές Αυτοεξέλιξης 100 Μαθήματα Αυτογνωσίας»

Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε