Η ομορφιά βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες

Όλοι οι άνθρωποι αποζητούν τη νεότητα και τη βλέπουν ως ένα εφαλτήριο για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Όλοι μας θεωρούμε πως οι μεγάλες ευκαιρίες

Η ομορφιά βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες

Όλοι οι άνθρωποι αποζητούν τη νεότητα και τη βλέπουν ως ένα εφαλτήριο για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Όλοι μας θεωρούμε πως οι μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή έρχονται όταν βρισκόμαστε σε αυτή και κάνουμε τα πάντα για να τη διατηρήσουμε επάνω μας.

Από επεμβάσεις, εγχειρήσεις μέχρι και υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι μάλιστα διακατέχονται από έντονη θλίψη όταν έρθουν σε μία άλφα ηλικία στη ζωή τους και αγωνιούν για το αν κατάφεραν όλα όσα επιθυμούσαν.

Advertisment

Όμως, ισχύει στα αλήθεια πως η ομορφιά και η απόλαυση της ζωής βρίσκεται μόνο στη νεότητα; Διαβάζοντας συνεντεύξεις διάσημων ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν στο κατώφλι της τρίτης ηλικίας τους, όλοι τους υπογράμμιζαν πως σε αυτή την ηλικία αισθάνονται μεγαλύτερη και πιο στέρεα αυτοεκτίμηση, ενώ απολάμβαναν περισσότερο τι διάφορες χαρές της ζωής. Σε εκείνη την ηλικία μάλιστα ανέφεραν οι ίδιοι πως ξεκίνησαν να αποφεύγουν χωρίς ενοχές όλα αυτά που τους βλάπτουν και να χαίρονται περισσότερο τη ζωή, δίχως να στεναχωριούνται για μικροπράγματα.

Η αλήθεια είναι πως η κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της και σίγουρα οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να μας φέρνουν αντιμέτωπους με το ενδεχόμενο της φθοράς, αλλά μας χαρίζουν μεγαλύτερη συνειδητοποίηση και αυτογνωσία. Σίγουρα η ζωή δε σταματάει να φέρνει ποτέ όμορφα πράγματα και είναι στο χέρι του εκάστοτε ανθρώπου το αν θα αξιοποιήσει τη σοφία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει ή αν θα κλαίει διαρκώς πάνω από το χυμένο γάλα.

Ακόμα και το να μεγαλώνεις, είναι μία ευλογία. Σημαίνει ότι κέρδισες τη λοταρία της γέννησης, όταν είχες την ευκαιρία να βιώσεις αυτό το μοναδικό θαύμα που λέγεται ζωή, από το οποίο καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι φεύγουν και χάνουν με τραγικό τρόπο. Ή δεν το κερδίζουν ποτέ. Αν καταλάβει κάποιος πως είναι τυχερός επειδή παραμένει ζωντανός και υγιής, τότε θα σταματήσει να γκρινιάζει και θα αισθάνεται μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη.

Advertisment

Η ομορφιά βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί να μην έχει κάποιος την αίσθηση πως όλη η ζωή βρίσκεται μπροστά του, αλλά μπορεί αυτό να τον ωθήσει στο να πραγματοποιήσει, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, όλα αυτά που έχει ονειρευτεί!

Photo: Author/Depositphotos

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση