,

Η γυναίκα κρατά στα χέρια της όλα εκείνα που κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και τον κινούν να πάει μπροστά

Οι γυναίκες δημιουργήθηκαν για να κάνουν και να είναι όλα όσα δεν μπορούν να κάνουν ή να είναι οι άντρες. Δυστυχώς, η γενιά μας

Η γυναίκα κρατά στα χέρια της όλα εκείνα που κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και τον κινούν να πάει μπροστά

Οι γυναίκες δημιουργήθηκαν για να κάνουν και να είναι όλα όσα δεν μπορούν να κάνουν ή να είναι οι άντρες. Δυστυχώς, η γενιά μας είναι τόσο απασχολημένη, στο να πείσει πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν όλα όσα κάνουν οι άντρες ώστε σήμερα η γυναίκα έχει ξεχάσει το υπέροχό της αναγνωριστικό: τη μοναδική, όμορφή, θηλυκή της φύση. Χρειάζεται να ξαναθυμηθεί ότι:

Βρίσκεται στον ψίθυρο του ανέμου, στο άρωμα των λουλουδιών, στη γεύση ενός φρούτου.

Advertisment

Σε ένα πανέμορφο μεγάλο δέντρο, εκείνη είναι οι ρίζες.

Είναι ένας ολόκληρος ωκεανός μέσα σε μια στάλα βροχής.

Είναι η αναπνοή του γιου της, ο χτύπος της καρδιάς της κόρης της.

Advertisment

Έχει δημιουργηθεί για να δημιουργεί.

Είναι δυνατή για να αντέχει.

Είναι εύθραυστη, γίνεται κομμάτια, αλλά με μια μεγαλοπρεπή χάρη, ανασταίνεται και πάλι.

Είναι φτιαγμένη να αγαπά, να θρέφει, να φροντίζει, να παρηγορεί, να γαληνεύει.

Είναι σοφή, είναι η μητέρα της ανθρωπότητας.

Είναι Ηγέτης, Θεραπεύτρια, Ερωμένη, Μητέρα.

Κρατά στα χέρια της όλα εκείνα που κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και τον κινούν να πάει μπροστά. Πόσο πιο σκληρός και βάρβαρος θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις Γυναίκες! Είναι καιρός να σταματήσουμε να συρρικνωνόμαστε από ανόητες πεποιθήσεις και άστοχους δογματισμούς της κοινωνίας και να αναζητήσουμε το μεγαλείο που ήδη έχουμε μέσα μας.

Εκείνο το κομμάτι που βρίσκεται μέσα μας, εκείνο το κομμάτι που, εν ριπή οφθαλμού, με ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την τροχιά της Γης. Και μόνο που είμαστε ανοιχτόκαρδες, λαμπερές και κουβαλάμε μέσα μας την ευλογία της αγάπης και της κατανόησης, είμαστε ήδη πολύτιμες. Οι γυναίκες έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε το κόσμο από την αγάπη που δίνουμε σε ένα παιδί.

Έχουμε τη μαγική ικανότητα να δίνουμε ζωή εκεί όπου πριν δεν υπήρχε τίποτε. Αυτός είναι ο λόγος που όταν αγαπάμε, ο κόσμος φωτίζεται. Έχουμε τόση δύναμη ώστε να εμπνεύσουμε έναν άντρα να χτίσει το Ταζ Μαχάλ, ακόμη κι αν έχουμε φύγει από αυτόν τον κόσμο. Ναι, τόση δύναμη έχουμε.

Ό,τι χρειαζόμαστε, βρίσκεται μέσα μας. Ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε και να ανακαλύψουμε τη ζωή μέσα από τα δικά μας μοναδικά, αμέτρητα χαρίσματα. Ας σταματήσουμε να ψάχνουμε αλλού. Ειδικά στον κόσμο των αντρών. Οι γυναίκες δεν έχουν δημιουργηθεί για να γίνουν άντρες και ούτε φυσικά το αντίστροφο. Έχουμε τον δικό μας κόσμο και εκείνοι τον δικό τους, από τον οποίο δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε, γιατί απλά οι κόσμοι μας είναι συμπληρωματικοί.

Το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου “Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε και καλύτερα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο– Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς
Μέσα από τα μάτια μου: Ο φίλος μου... η ημικρανία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση