,

Η άμεση και απλή τεχνική του HeartMath Inner-Ease Technique™ για εσωτερική ηρεμία, αποφόρτιση και διαύγεια

Το Ινστιτούτο HeartMath έχει αναπτύξει, έπειτα από έρευνα 28 ετών, μια σειρά από απλές τεχνικές που επιφέρουν άμεσα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Οι τεχνικές του

Η άμεση και απλή τεχνική του HeartMath Inner-Ease Technique™ για εσωτερική ηρεμία, αποφόρτιση και διαύγεια

Το Ινστιτούτο HeartMath έχει αναπτύξει, έπειτα από έρευνα 28 ετών, μια σειρά από απλές τεχνικές που επιφέρουν άμεσα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Οι τεχνικές του χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, την χαλάρωση, την αποφόρτιση από το στρες, την ενίσχυση της συγκέντρωσης, της αντοχής και της διανοητικής διαύγειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι τεχνικές του HeartMath έχουν προκύψει έπειτα από αυστηρά τεκμηριωμένες έρευνες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική βιβλιογραφία εδώ.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παραθέσουμε μία εξαιρετική τεχνική του HeartMath την οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα το ίδιο το Ινστιτούτο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και άρθρα και τεχνικές https://heartmath.enallaktikiagenda.gr/

Advertisment

Αποκαλείται Τεχνική Εσωτερικής Ηρεμίας ή αλλιώς Inner-Ease Technique™ και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κάθε περίπτωση αλλά ενδείκνυται ακόμα περισσότερο όταν:

  • Θέλετε να αποκτήσετε και να σταθεροποιήσετε την εσωτερική σας ηρεμία
  • Θέλετε να αποφορτιστείτε από μια έντονη και δύσκολη μέρα
  • Είστε σε κατάσταση έντονου στρες
  • Θέλετε να αποκτήσετε διαύγεια και εσωτερική δύναμη πριν λάβετε μέρος σε κάποια σημαντική συνάντηση ή πριν λάβετε μια σημαντική απόφαση.

Τα βήματα της τεχνικής Inner-Ease Technique™

1. Αν νιώθετε αγχωμένοι, αναγνωρίστε τα συναισθήματά που προκαλούν το στρες σας. Συνήθως είναι συναισθήματα όπως απογοήτευση, ανυπομονησία, άγχος, υπερφόρτωση, θυμό, επικριτικότητα , πνευματικό αδιέξοδο κλπ.

Advertisment

2. Κάντε ένα σύντομο διάλειμμα και εφαρμόστε την Τεχνική Καρδιακής Αναπνοής (Heart-Focused Breathing™): Δηλαδή, αναπνεύστε λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο και σκεφτείτε ότι αναπνέετε από την περιοχή της καρδιάς ή του θώρακα.

3. Κατά τη διάρκεια της Καρδιακής Αναπνοής, φανταστείτε ότι με κάθε αναπνοή προσελκύετε ένα αίσθημα εσωτερικής γαλήνης και εμπλουτίζετε την ψυχική και συναισθηματική φύση σας με ισορροπία και αυτοφροντίδα από την καρδιά σας.

4. Αφού τα στρεσογόνα συναισθήματα καταλαγιάσουν, δεσμευτείτε ειλικρινά και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να ενσωματώσετε και να διατηρήσετε την κατάσταση της γαλήνης καθώς επιστρέφετε στις εργασίες σας, στις προκλήσεις ή στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις.

Το να λειτουργείτε μέσα από την κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης αποτελεί μια φυσική εξάσκηση που φέρνει την ουσία της γαλήνης στις καθημερινές αλληλεπιδράσεις σας.

Οφέλη και πρακτικές εφαρμογές της Τεχνικής Εσωτερικής Ηρεμίας

• Ξεκινήστε την ημέρα σας ακολουθώντας τα βήματα της Τεχνικής Εσωτερικής Ηρεμίας με τη δέσμευση ότι θα αναπνέετε ήρεμα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε τα πλεονεκτήματα της εξάσκησης της Τεχνικής στο σύνηθες πρόγραμμά σας και τις αλληλεπιδράσεις σας.

• Καθώς συνεχίζετε μέσα στην ημέρα, η εσωτερική ηρεμία σας βοηθά να εμποδίσετε την ανυπομονησία και τους περισπασμούς του νου που θα σας έκαναν να παρακάμψετε τους διαισθητικούς ψιθύρους σημαντικότερων επιλογών και κατευθύνσεων.

• Το να ενεργείτε από μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας είναι μια ευφυής ικανότητα της καρδιάς που δημιουργεί πιο αποτελεσματική διαχείριση και κατανομή της προσωπικής ενέργειας. Η οικονομία της προσωπικής ενέργειας μετατρέπεται σε κορυφαία προτεραιότητα στη συναισθηματική κατάσταση του σήμερα.

• Η εσωτερική ηρεμία μειώνει τη λύπη και την απώλεια ενέργειας από μη αποτελεσματικές αποφάσεις.

• Ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας, ταξιδεύετε στον πιο ευθύ δρόμο προς την εκδήλωση των προθέσεών σας.

Είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική που μπορείτε να την εφαρμόσετε εύκολα και να τη διδάξετε ή να τη διαδώσετε.

Το Ινστιτούτο HeartMath έρχεται στην Ελλάδα το Νοέμβριο για να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τους εκπροσώπους του στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση