Κινεζική παραδοσιακή ιατρική: Το μασάζ σε αυτό το σημείο θα ωφελήσει τη συνολική σας υγεία

Το σημείο San Yin Jiao αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό τομέα στην Κινεζική εναλλακτική ιατρική, ή πιο συγκεκριμένα, στην πιεσοθεραπεία. Βρίσκεται στο εσωτερικό σημείο της κνήμης

Κινεζική παραδοσιακή ιατρική: Το μασάζ σε αυτό το σημείο θα ωφελήσει τη συνολική σας υγεία

Το σημείο San Yin Jiao αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό τομέα στην Κινεζική εναλλακτική ιατρική, ή πιο συγκεκριμένα, στην πιεσοθεραπεία. Βρίσκεται στο εσωτερικό σημείο της κνήμης και στα δύο πόδια. Γενικά, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στο στρες, στη χρόνια κόπωση και στην έλλειψη ύπνου, οπότε το μασάζ σε αυτό το σημείο θα αποδειχθεί ευεργετικό ειδικά για τις γυναίκες.

Τα οφέλη του μασάζ

Ελαστικότητα της επιδερμίδας

Το μασάζ στο σημείο San Yin Jiao ενεργοποιεί τη σπλήνα, κάτι που βελτιώνει έμμεσα στην ελαστικότητα και υγεία της επιδερμίδας.

Βελτιωμένη σεξουαλική επιθυμία

Το μασάζ του σημείου αυτού θα βοηθήσει στην επίλυση ορμονικών προβλημάτων και θα βελτιώσει τη σεξουαλική επιθυμία.

Σταθεροποίηση της γαστρεντερικής οδού

Ανακουφίζει σταδιακά από συμπτώματα φουσκώματος και πεπτικά προβλήματα.

Ενεργοποίηση των ωοθηκών

Αυτή η μέθοδος ενεργοποιεί τη λειτουργία των ωοθηκών και έτσι μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα που επιθυμεί και προσπαθεί να μείνει έγκυος.

Ρύθμιση του έμμηνου κύκλου

Κάνοντας μασάζ στο σημείο San Yin μπορείτε να βελτιώσετε σταδιακά την έμμηνο ρύση και να ανακουφιστείτε από τον πόνο και τις κράμπες.

Μασάζ – Διαδικασία

Αρχικά, βρείτε το ακριβές σημείο. Η ακριβής εύρεση του σημείου είναι απαραίτητη, ώστε να καταλάβετε από πού χρειάζεται να ξεκινήσετε το μασάζ. Τοποθετήστε 4 δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλό σας, στο εσωτερικό μέρος του ποδιού. Το σημείο πρέπει να βρίσκεται στον δείκτη σας.

Τώρα, πιέστε αρκετά την περιοχή πίσω από την κνήμη και αρχίστε το μασάζ. Μπορείτε να κάνετε μασάζ και στα δύο πόδια ή στην περιοχή ανάμεσά τους.
Το μασάζ σε αυτό το σημείο χρειάζεται να διαρκεί για 10 λεπτά, σε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, αν και συστήνεται καλύτερα να το κάνετε κάθε βράδυ. Επαναλάβετε τακτικά, ώστε να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε