, , ,

Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας! (Φωτογραφίες)

Γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχη φύση, ολόλευκη άμμος και βότσαλο, καθαρή παραλία και δροσιά. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιες είναι οι καλύτερες και ομορφότερες παραλίες

Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας

Γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχη φύση, ολόλευκη άμμος και βότσαλο, καθαρή παραλία και δροσιά. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιες είναι οι καλύτερες και ομορφότερες παραλίες της χώρας μας, αφού διαθέτουμε σχεδόν 160.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και 380 βραβευμένες παραλίες με Γαλάζια Σημαία. Εδώ έχουμε διαλέξει ενδεικτικά 10 από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες. Η κάθε μια έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά που την ξεχωρίζει από όλες τις άλλες και έτσι μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.

Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας

1. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

https://enallaktikidrasi.com/2018/07/omorfoteres-paralies-elladas/

Advertisment

Το Πόρτο Κατσίκι είναι ο πρώτος προορισμός όσων επισκέπτονται τα Ιόνια νησιά και συγκεκριμένα τη Λευκάδα. Όταν φτάνετε, αυτό που αντικρίζετε είναι ένας επιβλητικός κάθετος βράχος που παίρνει ιδιαίτερα χρώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν κατέβετε τα σκαλιά, βρίσκεστε σε μια υπέροχη αμμουδιά με πεντακάθαρη αμμουδιά.

2. Σαρακήνικο, Μήλος

https://enallaktikidrasi.com/2018/07/omorfoteres-paralies-elladas/

Η Μήλος έχει πολύ ιδιαίτερα όμορφες παραλίες. Παλαιοχώρι, Αγ. Κυριακή, Κλέφτικο, Τσιγκράδο. Αλλά αυτή που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα ηφαιστειακό τοπίο της και τα τιρκουάζ νερά της είναι το Σαρακήνικο. Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε αυτή την παραλία είναι να πάρετε ένα καραβάκι και να βουτήξετε σε μικρή απόσταση από αυτό. Θα μαγευτείτε από το ξεχωριστό τοπίο.

Advertisment

3. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Σε αυτή την παραλία, αυτό που πρωταγωνιστεί είναι το καράβι «Παναγιώτης», το οποίο προσάραξε τον Οκτώβρη του 1982 μετά απο σφοδρή θύελλα. Από τότε, το ναυάγιο, μαζί με την λευκή άμμο της παραλίας, έχουν φωτογραφηθεί αμέτρητες φορές. Μάλιστα, βλέποντάς το από πάνω, προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη.

4. Μπάλος, Χανιά

Η παραλία του Μπάλου θεωρείται από τις πιο εξωτικές της Ελλάδας και βρίσκεται στο Νομό Χανίων. Η άμμος εδώ είναι λευκή και κόκκινη. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90, οι μόνοι που γνώριζαν την ιδιαίτερη αυτή παραλία με την λευκή ψιλή άμμο ήταν οι ντόπιοι ψαράδες. Σήμερα όμως το επισκέπτονται τουρίστες και ελεύθεροι κατασκηνωτές. Εκεί βρίσκεται και το όμορφο βενετσιάνικο κάστρο της Γραμβούσας.

5. Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος

Ομολογουμένως από τις ομορφότερες παραλίες του μικρού νησιού. Το όνομα της, Αγ. Δημήτριος, είναι από το μοναστήρι που βρισκόταν εκεί, αλλά καταστράφηκε από τους πειρατές. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένο και διαθέτει και ταβερνάκια.

6. Σεϋχέλες, Ικαρία

Για να φτάσετε σε αυτή την παραλία χρειάζεστε 10 λεπτά κατάβασης με τα πόδια, καθώς στο μονοπάτι δεν φτάνουν τα αυτοκίνητα. Η εξωτική αυτή παραλία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και μένει προστατευμένη από τα κύματα σχεδόν πάντα. Δεν είναι καθόλου οργανωμένη, αφού πριν από λίγα χρόνια ήταν ακόμα κρυφή, οπότε πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα.

7. Πάνορμος, Σκόπελος

Μια πάντα απάνεμη παραλία με καταπράσινη φύση και τιρκουάζ νερά. Ο Πάνορμος βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χώρας του νησιού. Είναι οργανωμένη παραλία, διαθέτει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, όπως και εστιατόρια. Τα νερά όμως βαθαίνουν απότομα και χρειάζεται μια μικρή προσοχή. Κολυμπώντας, θα χαζέψετε τα καταπράσινα δάση της περιοχής, εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

8. Πρέβελη, Ρέθυμνο

Βγαίνοντας από το επιβλητικό Κουρταλιώτικο φαράγγι, συναντάμε την όαση του Πρέβελη, τη διασημότερη παραλία της Νότιας Κρήτης. Εκεί καταλήγει και ο Μέγας Ποταμός, περιτριγυρισμένος από φοινικόδεντρα. Πριν πέσουν τα νερά του στη θάλασσα, σχηματίζουν μια μικρή λίμνη. Γι’ αυτό και τα νερά της παραλίας είναι αρκετά δροσερά και αναζωογονητικά.

9. Μύρτος, Κεφαλονιά

Η παραλία αυτή απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και είναι από τις διασημότερες, αν όχι η διασημότερη, παραλίες του νησιού. Απόκρημνοι γκρεμοί, όλες οι αποχρώσεις του μπλε και λευκό ψιλό βότσαλο με άμμο. Το επιβλητικό τοπίο είναι χαρακτηριστικό των νησιών του Ιονίου Πελάγους.

10. Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Η παραλία φαίνεται από μακριά σαν κάποιος να πήρε το διαβήτη και να την σχεδίασε• ένα τέλειο ημικύκλιο άμμου, που αγκαλιάζει τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Μπορείτε να φτάσετε από την Πύλο, καθώς απέχει μόνο 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Τα νερά είναι ρηχά, αλλά δεν είναι οργανωμένη, οπότε πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση