, , ,

Τα πλαστικά καλαμάκια αποσύρονται από μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων, με άλλες γνωστές εταιρίες να ακολουθούν

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα ξενοδοχείων, η Marriott International, με πάνω από 6.500 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει τα πλαστικά

Τα πλαστικά καλαμάκια αποσύρονται από παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων, με άλλες γνωστές εταιρίες να ακολουθούν

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα ξενοδοχείων, η Marriott International, με πάνω από 6.500 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια και τους πλαστικούς αναδευτήρες μέχρι τον Ιούλιο του 2009. Η εταιρία δηλώνει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να μειώσει τη χρήση ακόμα και 1 δισεκατομμυρίου πλαστικών καλαμακίων ετησίως και σχεδόν 250.000.000 αναδευτήρων. Το σχέδιο για το επόμενο καλοκαίρι δίνει χρόνο στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να αποσύρουν με σταδιακούς τρόπους τα ήδη υπάρχοντα πλαστικά καλαμάκια, να βρουν εναλλακτικές και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό.

«Η απόσυρσή τους είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους με τους οποίους οι επισκέπτες μας μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση του πλαστικού, όταν μένουν σε εμάς – τακτική για την οποία ήδη ενδιαφέρονται και ακολουθούν στα σπίτια τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International. «Δεσμευόμαστε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και, με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες να μένουν σε εμάς κάθε βράδυ – πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του πλαστικού».

Advertisment

Από τις αρχές του Φλεβάρη, πάνω από 60 ξενοδοχεία στη Μ. Βρετανία απέσυρε τα πλαστικά καλαμάκια και οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να προσφέρουν εναλλακτικές σε όποιον το ζητούσε, όπως για παράδειγμα χάρτινα καλαμάκια. Αν και τα πλαστικά καλαμάκια αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό ποσοστό της συνολικής ποσότητας του πλαστικού, πρόκειται για ένα είδος που ποτέ δεν αποσυντίθεται και μπορεί εύκολα να καταλήξει στο νερό και στη θάλασσα.

Πρόσφατα, κι άλλες μεγάλες εταιρίες αποφάσισαν να ακολουθήσουν σταδιακά αυτή την τακτική, όπως τα McDonald’s και τα Starbucks. Και στην Ελλάδα όμως, το πλαστικό καλαμάκι θα αντικατασταθεί σταδιακά από νέου τύπου, τα οποία φτιάχνονται από καλαμπόκι, από πολτό ζαχαροκάλαμου ή από πεπιεσμένο χαρτί. Το ίδιο έχει ανακοινωθεί ότι θα ισχύει και για τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Το πρόβλημα ωστόσο ακόμα παραμένει για τη μεγάλη χρήση των πλαστικών ποτηριών καφέ που χρησιμοποιεί η χώρα μας.

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση