, ,

Τεστ αυτογνωσίας: Ποια είναι η προδιάθεσή σας για ενσυνειδητότητα;

Ενσυνειδητότητα είναι μια κατάσταση ενεργού εστίασης της προσοχής. Σημαίνει ότι προσανατολίζουμε την προσοχή μας με συγκεκριμένο τρόπο, εκούσια, τη στιγμή που το θέλουμε και

Τεστ αυτογνωσίας: Ποια είναι η προδιάθεσή σας για ενσυνειδητότητα;

Ενσυνειδητότητα είναι μια κατάσταση ενεργού εστίασης της προσοχής. Σημαίνει ότι προσανατολίζουμε την προσοχή μας με συγκεκριμένο τρόπο, εκούσια, τη στιγμή που το θέλουμε και χωρίς να εκφέρουμε αξιολογικές κρίσεις. Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «μια σύνδεση με την παρούσα στιγμή». Αυτός είναι ένας ορισμός που έδωσε ο Jon Kabat Zin, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, ο οποίος το 1979 ίδρυσε την κλινική μείωσης του στρες και το κέντρο ενσυνειδητότητας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Στο παρακάτω τεστ θα σας δοθούν ορισμένες διαπιστώσεις και θα κληθείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις απαντήσεις: Σχεδόν πάντα, Πολύ συχνά, Αρκετά συχνά, Λίγο, Σπάνια και Σχεδόν ποτέ… ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα σε εσάς σε κάθε περίπτωση. Το αποτέλεσμα θα σας δείξει το βαθμό της προδιάθεσης που έχετε να πετύχετε αλλά και να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα.

Advertisment

[viralQuiz id=199]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση