, ,

5 τρόποι να διατηρήσουμε την καλή μας φυσική κατάσταση στις διακοπές

Όταν φεύγαμε για διακοπές, συνηθίζαμε να αφήνουμε τις υγιεινές μας συνήθειες πίσω στο σπίτι. Οι διακοπές σημαίνουν χαλάρωση – όχι μόνο πνευματικά, αλλά και

5 τρόποι να διατηρήσουμε την καλή μας φυσική κατάσταση στις διακοπές

Όταν φεύγαμε για διακοπές, συνηθίζαμε να αφήνουμε τις υγιεινές μας συνήθειες πίσω στο σπίτι. Οι διακοπές σημαίνουν χαλάρωση – όχι μόνο πνευματικά, αλλά και σωματικά. Ξεχνούσαμε για λίγο τους διατροφικούς κανόνες και την άσκηση. Όμως, τα τελευταία χρόνια, καθώς αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την υγεία μας, οι κανόνες των διακοπών σταδιακά αλλάζουν.

Πλέον αρχίζουμε να πιστεύουμε πως χρειάζεται να ενσωματώνουμε τη σωματική άσκηση στο πλαίσιο της ξεκούρασής μας. Ωστόσο, η θεωρία είναι ευκολότερη από την πράξη, ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους πειρασμούς της ξαπλώστρας και της αιώρας στην παραλία. Για να παραμείνετε σε φόρμα, δοκιμάστε τα παρακάτω προτεινόμενα tips.

Advertisment

5 τρόποι να διατηρήσουμε την καλή μας φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Παραλείψτε τις ξεναγήσεις με λεωφορεία

Αν γυρίσετε την πόλη με τα πόδια, θα επιτεύξετε δύο μεγάλους στόχους. Πρώτον, θα ξεπεράσετε τα 10.000 βήματα ημερησίως πολύ εύκολα. Επιπλέον, το περπάτημα θα σας βοηθήσει να ζήσετε την περιοχή σαν ντόπιοι. Σας αναγκάζει να επιβραδύνετε το βήμα σας σε ορισμένα σημεία, να παρατηρείτε καλύτερα και να είστε παρόντες. Άλλος ένας έξυπνος τρόπος να γυρίσετε μια νέα περιοχή είναι το ποδήλατο.

Επιλέξτε ένα εξοπλισμένο ξενοδοχείο

Αν έχετε αποφασίσει να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών σας σε οργανωμένες μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν σε όλα τα μέρη της χώρας μας, επιλέξτε να περιέχουν γήπεδα, αθλητικό εξοπλισμό και πιθανώς γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να εναλλάσσετε τις δραστηριότητές σας μέσα στη μέρα, από την πιο χαλαρή μέχρι την πιο έντονη.

Δοκιμάστε έναν νέο τρόπο άσκησης

Όταν ταξιδέψετε στην Ιταλία, δεν πρόκειται να παραλείψετε να δοκιμάσετε ζυμαρικά, σωστά; Εφαρμόστε τον ίδιο τρόπο σκέψης και στις δραστηριότητες. Οι τοπικές δραστηριότητες (όπως η πεζοπορία και η ορειβασία στον Όλυμπο) δεν θα σας βοηθήσουν μόνο να γνωρίσετε καλύτερα τον τόπο, αλλά θα σας γυμνάσουν επίσης με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Advertisment

Επιλέξτε ένα retreat

Η σημασία της αυτοφροντίδας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες εναλλακτικές διακοπές και γι’ αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε εμπειρίες που να ενισχύουν την συναισθηματική, πνευματική και σωματική μας υγεία και να συνδυάζονται από απόλαυση. Πολλά από τα retreats στη χώρα μας περιλαμβάνουν yoga, pilates, διαλογισμό, αλλά και εξωτερικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία.

Ενσωματώστε τη συνηθισμένη σας γυμναστική στις διακοπές σας

Αν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ξυπνούσατε κάθε πρωί πριν από τη δουλειά και πηγαίνατε για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο, μπορείτε και πάλι να το κάνετε στις διακοπές σας, προσαρμοζόμενοι στους πιο χαλαρούς ρυθμούς τους. Για παράδειγμα, ξυπνήστε το πρωί και κολυμπήστε ή γυμναστείτε στη φύση. Ύστερα, θα μπορείτε χωρίς τύψεις να χαλαρώσετε στην ξαπλώστρα ή στην αιώρα της παραλίας ή του εξοχικού σας.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση