Το να σεβόμαστε τον εαυτό μας είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτόν, αφού με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία. Η λέξη σεβασμός προϋποθέτει την συνειδητοποίηση του τι αξίζουμε και την ανοχή ή όχι καταστάσεων που δεν ταιριάζουν με την προσωπικότητα και τις αξίες μας.

Πολλές φορές, μένουμε σε καταστάσεις που δεν μας αρμόζουν και προσπαθούμε να επιβάλλουμε την παρουσία μας ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είναι επιθυμητή. Μάθε να φεύγεις από εκεί όπου καταλαβαίνεις ότι δεν σε εκτιμούν. Αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δείγμα ενός γενναίου ανθρώπου.

Ενός ανθρώπου που έχει αυτογνωσία, θάρρος και σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους. Ο καθένας από εμάς είναι ένα διαφορετικό ον με χαρίσματα καθώς επίσης και με ελαττώματα. Η λεπτομέρεια της προσωπικότητάς μας όμως κάνει τη διαφορά, η οποία έλκει και παράλληλα απωθεί ανθρώπους από κοντά μας.

Φρόντισε λοιπόν να εκτιμήσεις τα καλά χαρακτηριστικά που διαθέτεις, περιόρισε όσο μπορείς τα αρνητικά και ζήσε χωρίς περιορισμούς και υποδείξεις. Μην επιβάλλεις τον εαυτό σου σε κανέναν.

Και να είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έλξεις τα σωστά άτομα. Εκείνα που σε εκτιμούν και σε θέλουν γι’ αυτό που είσαι. Και άσε τους άλλους να ζήσουν με τις επιλογές τους. Αν ήταν σωστές ή λανθασμένες, το μέλλον θα δείξει.

Photo: Author/Depositphotos

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε