,

Οι 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής ανακοινώθηκαν για το 2018

Ο Economist (Economist Intelligence Unit) ανακοινώνει κάθε χρόνο τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες με κύριους το περιβάλλον, την

Οι 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής ανακοινώθηκαν για το 2018

Ο Economist (Economist Intelligence Unit) ανακοινώνει κάθε χρόνο τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες με κύριους το περιβάλλον, την ασφάλεια, τις υποδομές, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια (υπηρεσίες υγείας), την εξέλιξη του πολιτισμού και την (οικονομική/ κοινωνική) σταθερότητα.

Η Μελβούρνη έχασε τον τίτλο της καλύτερης πόλης μετά από επτά χρόνια που βρισκόταν στην κορυφή. Η πόλη της Αυστραλίας ήρθε δεύτερη με διαφορά μόλις 0.7%. Έδωσε τη θέση της στη Βιέννη, η οποία συγκέντρωσε συνολικό σκορ 99.1% ανάμεσα σε 140 διαφορετικές πόλεις. Οι δύο πόλεις (Βιέννη και Μελβούρνη βρίσκονται εδώ και χρόνια σε απόσταση αναπνοής). Τι έγινε όμως και η Βιέννη βρέθηκε φέτος στην πρώτη θέση;

Advertisment

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας ανέβηκε στην κορυφή φέτος λόγω της σχετικής σταθερότητας που επέστρεψε στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των προηγούμενων χρόνων. Η εκθρόνιση της Μελβούρνης δεν είναι η μόνη που προσέξαμε όμως στη λίστα.

Η Οσάκα και το Τόκιο της Ιαπωνίας ανέβηκαν μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην τρίτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Και οι δύο πόλεις τα κατάφεραν καλύτερα φέτος λόγω της μείωσης των ποσοστών εγκληματικότητα, όπως και των βελτιώσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Από την άλλη πλευρά, το Αμβούργο και το Ελσίνκι, που κατείχαν την δέκατη και ένατη θέση πέρυσι βγήκαν από την πρώτη δεκάδα. Την ένατη θέση φέτος πήρε η Κοπεγχάγη, που κατάφερε να συγκεντρώσει σκορ 96.8% και είναι η δεύτερη Ευρωπαϊκή πόλη που καταφέρνει να μπει στη δεκάδα. Συγκεκριμένα, η λίστα είναι η εξής:

Advertisment

1. Βιέννη, Αυστρία

2. Μελβούρνη, Αυστραλία

3. Οσάκα, Ιαπωνία

4. Κάλγκαρι, Καναδάς

5. Σίδνεϊ, Αυστραλία

6. Βανκούβερ, Καναδάς

7. Τόκιο, Ιαπωνία

8. Τορόντο, Καναδάς

9. Κοπεγχάγη, Δανία

10. Αδελαΐδα, Αυστραλία

Η Αθήνα βρίσκεται στην 72η θέση, ενώ το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη δεν κατάφερναν να μπουν ούτε στις πρώτες 40 θέσεις. Στο άλλο άκρο της λίστας βρίσκονται για φέτος η Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, το Λάγκος, πρωτεύουσα της Νιγηρίας και την τελευταία θέση κατέχει η Δαμασκός.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κολώνα: Το πρώτο σημαντικό αξιοθέατο που θα συναντήσετε στην Αίγινα (βίντεο)
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση