, , ,

Οι άντρες δεν είναι όπως τους έχουμε εμείς στο μυαλό μας, είναι όπως είναι

Είμαστε αυτοί που είμαστε λόγω των ορμονών μας. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε προϊόντα της χημείας μας. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε

Οι άντρες δεν είναι όπως τους έχουμε εμείς στο μυαλό μας, είναι όπως είναι

Είμαστε αυτοί που είμαστε λόγω των ορμονών μας. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε προϊόντα της χημείας μας. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι νευρολόγοι και οι νευροεπιστήμονες. Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι τα αγόρια και τα κορίτσια έρχονται στον κόσμο με διαφορετικό βασικό λειτουργικό σύστημα και ότι υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια αλλαγών σε αυτό. Η φύση είχε και θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Οι περισσότερες γυναίκες, περίπου το 90%, είναι προγραμματισμένες να συμπεριφέρονται κατά βάση με γυναικείο τρόπο, και αυτός ο προγραμματισμός συμβαίνει από την έκτη έως την όγδοη εβδομάδα κύησης. Ένα μικρότερο ποσοστό, που μπορεί να λειτουργεί με αντρικές ιδιότητες, το κάνει επειδή κατά την αντίστοιχη περίοδο δέχτηκε μια δόση αντρικών ορμονών.

Advertisment

Γι’ αυτό, θα δεις κάποιες γυναίκες να μην ταιριάζουν απόλυτα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω. Αντίστοιχα, 80% με 85% των αντρών έχουν αντρικά δομημένο εγκέφαλο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό έλαβε μια δόση θηλυκών ορμονών κατά την κύηση. Οπότε αυτά που περιγράφω ίσως να μην αφορούν όλους τους άντρες.

Ο λόγος και η επικοινωνία στον αντρικό εγκέφαλο γίνονται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στον γυναικείο. Να θυμάστε πάντα ότι οι άντρες στην αρχή της εξέλιξής τους ήταν κυνηγοί τροφής, όχι επικοινωνιολόγοι. Το κυνήγι γινόταν με μια σειρά νοημάτων, ενώ συχνά οι κυνηγοί έμεναν για ώρες αμίλητοι παραμονεύοντας το θήραμά τους. Δεν κουβέντιαζαν, δεν άνοιγαν τις καρδιές τους.

Οι σύγχρονοι άντρες, όταν βγαίνουν έξω για ποτό ή πάνε για ψάρεμα, χαίρονται ο ένας τη συντροφιά του άλλου, αλλά δεν αισθάνονται την ανάγκη να το εκφράσουν με λόγια. Γι’ αυτό πολύ συχνά θα τους δείτε να μη μιλάνε μαζί σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν τη συντροφιά σας.

Advertisment

Το να σας κρατούν αγκαλιά και να βλέπουν τηλεόραση είναι γι’ αυτούς επικοινωνία. Αυτό εμείς οι γυναίκες δεν το καταλαβαίνουμε. Γιατί όταν οι γυναίκες μιλούν μεταξύ τους ή με τους συντρόφους τους, συνήθως υπάρχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η μόνη περίπτωση να αρχίσει να φλυαρεί ένας άντρας είναι αν μια τεράστια ποσότητα αλκοόλ έχει διαπεράσει το τμήμα επικοινωνίας του εγκεφάλου του.

Καιρός λοιπόν να το πάρουμε απόφαση ότι χρειάζεται να σταματήσουμε να θέλουμε τους άντρες όπως τους έχουμε στο μυαλό μας. Να περιοριστούμε στο χιούμορ για τη διαφορετικότητά μας, αντί να εκνευριζόμαστε επειδή δεν μας ακούν, δεν μας μιλάνε συνεχώς ή δεν μας καταλαβαίνουν. Έτσι είναι η φύση. Τέλος! Είναι σαν να παραπονιόμαστε και να σκάμε γιατί η γάτα δεν γαβγίζει όπως ο σκύλος.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου: “Είμαστε γυναίκες ρε γαμώτο και μπορούμε καλύτερα” από τις εκδόσεις Πεδίο – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

bruce lipton_hero
Πώς να πάρεις προαγωγή στην εργασία σου | 8 συμβουλές και στρατηγικές από την Career Coach Μαρία Παπάζογλου
Πόσο κοστίζει η ευτυχία; Όχι πολλά, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη
1_composition_life_lifepur_banner_V2(1)_800x800

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση