Πόσο αυθόρμητοι είστε; Το τεστ του ψυχολόγου Ernest Barratt από το Πανεπιστήμιο του Τέξας

«Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν, όταν δεν τα υπεραναλύουμε» – Ben Zobrist Ο ψυχολόγος  Ernest Barratt, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα

Πόσο αυθόρμητοι είστε; Το τεστ του ψυχολόγου Ernest Barratt από το Πανεπιστήμιο του Τέξας

«Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν, όταν δεν τα υπεραναλύουμε» Ben Zobrist

Ο ψυχολόγος  Ernest Barratt, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη μελέτη του αυθορμητισμού και της παρορμητικότητας. Το ενδιαφέρον του δημιουργήθηκε όταν παρατήρησε πως πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πελάτες του, σχετίζονταν με την αδυναμία τους να καταπολεμήσουν πολλές από τις αυθόρμητες σκέψεις τους και να σχεδιάσουν με πρόγραμμα το μέλλον τους.

Ένα από τα αξιόλογα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε από τις έρευνες του Barratt, είναι πως φέρνει στο φως τον αυθορμητισμό, τον κατηγοριοποιεί  ως ένα βασικότατο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και τον συσχετίζει άμεσα με τις συμπεριφορές του. Για παράδειγμα, ένα αυθόρμητος άνθρωπος δεν είναι περισσότερο θυμωμένος από έναν μη αυθόρμητο. Αλλά ένας αυθόρμητος άνθρωπος, όταν θυμώσει, είναι πολύ πιθανό να εκραγεί. Φαίνεται, λοιπόν, η σπουδαιότητα αυτού του χαρακτηριστικού και η σημασία που του δίνει ο Barratt ως έναν παράγοντα που είναι ικανός να επηρεάσει και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.

Στο συγκεκριμένο τεστ, θα κληθείτε να απαντήσετε στις δηλώσεις που θα σας δοθούν ανάλογα με την απάντηση που σας ταιριάζει. Οι απαντήσεις είναι αριθμημένες από το 1-4 και σημαίνουν:

1= Σπάνια/Ποτέ , 2= Μερικές φορές , 3= Συχνά , 4= Πολύ συχνά/Πάντα

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Ποσο αυθορμητοι ειστε Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε