Πόσο αυθόρμητοι είστε; Το τεστ του ψυχολόγου Ernest Barratt από το Πανεπιστήμιο του Τέξας

«Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν, όταν δεν τα υπεραναλύουμε» – Ben Zobrist Ο ψυχολόγος  Ernest Barratt, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα

Πόσο αυθόρμητοι είστε; Το τεστ του ψυχολόγου Ernest Barratt από το Πανεπιστήμιο του Τέξας

«Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν, όταν δεν τα υπεραναλύουμε» Ben Zobrist

Ο ψυχολόγος  Ernest Barratt, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη μελέτη του αυθορμητισμού και της παρορμητικότητας. Το ενδιαφέρον του δημιουργήθηκε όταν παρατήρησε πως πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πελάτες του, σχετίζονταν με την αδυναμία τους να καταπολεμήσουν πολλές από τις αυθόρμητες σκέψεις τους και να σχεδιάσουν με πρόγραμμα το μέλλον τους.

Advertisment

Ένα από τα αξιόλογα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε από τις έρευνες του Barratt, είναι πως φέρνει στο φως τον αυθορμητισμό, τον κατηγοριοποιεί  ως ένα βασικότατο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και τον συσχετίζει άμεσα με τις συμπεριφορές του. Για παράδειγμα, ένα αυθόρμητος άνθρωπος δεν είναι περισσότερο θυμωμένος από έναν μη αυθόρμητο. Αλλά ένας αυθόρμητος άνθρωπος, όταν θυμώσει, είναι πολύ πιθανό να εκραγεί. Φαίνεται, λοιπόν, η σπουδαιότητα αυτού του χαρακτηριστικού και η σημασία που του δίνει ο Barratt ως έναν παράγοντα που είναι ικανός να επηρεάσει και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.

Στο συγκεκριμένο τεστ, θα κληθείτε να απαντήσετε στις δηλώσεις που θα σας δοθούν ανάλογα με την απάντηση που σας ταιριάζει. Οι απαντήσεις είναι αριθμημένες από το 1-4 και σημαίνουν:

1= Σπάνια/Ποτέ , 2= Μερικές φορές , 3= Συχνά , 4= Πολύ συχνά/Πάντα

Advertisment

[viralQuiz id=205]

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση