, ,

Η δύναμη της αγάπης: 98χρονος διανύει 19 χιλιόμετρα την ημέρα για να επισκεφθεί την άρρωστη σύζυγό του

Ένας 98χρονος άνδρας (βετεράνος στρατιώτης) από τη Νέα Υόρκη διανύει καθημερινά μια απόσταση που δεν θα μπορούσαμε οι περισσότεροι να περπατήσουμε, για να επισκέπτεται

Η δύναμη της αγάπης: 98χρονος διανύει 19 χιλιόμετρα την ημέρα για να επισκεφθεί την άρρωστη σύζυγό του

Ένας 98χρονος άνδρας (βετεράνος στρατιώτης) από τη Νέα Υόρκη διανύει καθημερινά μια απόσταση που δεν θα μπορούσαμε οι περισσότεροι να περπατήσουμε, για να επισκέπτεται την άρρωστη σύζυγό του σε ένα νοσοκομείο στο Rochester.

Ο Luther Younger περπατά 19 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να δει την αγάπη του, την Waverlee Younger, η οποία είναι τώρα παράλυτη και εμφανίζει καρκίνο του εγκεφάλου από το 2009. «Δεν κάνω τίποτα χωρίς τη γυναίκα μου», δηλώνει ο Luther. «Είναι σίγουρα μια σκληρή δοκιμασία». Δεν δείχνει όμως αποκαρδιωμένος.

Advertisment

Η σύζυγος του Luther νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Strong Memorial για πάνω από δύο εβδομάδες και όλο αυτό τον καιρό η κόρη τους, Lutheta Younger, έχει προσφερθεί πολλές φορές να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της, αρκεί να περιμένει τις ώρες που εκείνη είναι διαθέσιμη λόγω της εργασίας της. Εκείνος  απαντά πάντα το ίδιο: «Όχι, πρέπει να πάω στη γυναίκα μου. Πρέπει να πάω».

Πρόσφατα, η Lutheta άνοιξε έναν διαδικτυακό λογαριασμό, για να βοηθήσει την οικογένειά της να καλύψει το ιατρικό κόστος της νοσηλείας και να παρέχει μεταφορικό μέσο στον Luther από και προς το νοσοκομείο. Ο αξιοθαύμαστος βετεράνος του Πολέμου της Κορέας μιλά με τα τρυφερότερα λόγια για την Waverlee, ανακαλώντας όλες εκείνες τις φορές  που αυτή του είχε δείξει την αγάπη της καθ’ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας και σχέσης τους. «Είναι ό,τι καλύτερο μού έχει συμβεί», επαναλαμβάνει ο Luther. «Ερχόταν και με φιλούσε και μού έφερνε φαγητό στο κρεβάτι και αυτό είναι όλα όσα χρειάζομαι».

Αυτά τα έντονα συναισθήματα είναι που δίνουν δύναμη στον Luther να περπατά καθημερινά μέχρι να συναντήσει τη σύζυγό του. «Δεν χρειάζεται να περπατήσει, αλλά το θέλει», προσθέτει η κόρη τους, Lutheta. «Μπορώ εγώ να τον πάω με το αμάξι μέχρι εκεί. Απλά δεν θέλει να περιμένει, είναι τόσο ανυπόμονος. Όταν ήταν πιο άσχημη η κατάστασή της, έμενε και τα βράδια. Δεν την άφηνε ποτέ».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ναυπακτία | Εμφανίστηκε έπειτα από 32 χρόνια το βυθισμένο χωριό Καλαθέικα (βίντεο)
Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση