,

Γράμμα στον εαυτό μου για τις “σκοτεινές” μέρες

Είμαι τόσο περήφανη. Περήφανη που σηκώθηκες από το κρεβάτι, παρόλο που νιώθεις τόσο κουρασμένη ψυχικά. Ξέρω ότι η «ομίχλη» του μυαλού είναι τρομακτική, αλλά

Γράμμα στον εαυτό μου για τις "σκοτεινές" μέρες

Είμαι τόσο περήφανη. Περήφανη που σηκώθηκες από το κρεβάτι, παρόλο που νιώθεις τόσο κουρασμένη ψυχικά. Ξέρω ότι η «ομίχλη» του μυαλού είναι τρομακτική, αλλά θα υποχωρήσει. Συνέχισε να αναπνέεις και να αναπνέεις και να αναπνέεις βαθιά… Ξέρεις ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν και αυτά να κάνουν θαύματα.

Είσαι ένας υγιής ενήλικας, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάθεις τίποτα. Είσαι δυνατότερη από το άγχος και τις αρνητικές σου σκέψεις. Εστίασε σε ανθρώπους που αγαπάς και σε αυτό που έχεις μπροστά σου. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα εκείνα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μην αφήνεις το άγχος σου να σε κυριεύσει, αναγνώρισε ότι είναι εδώ, αλλά μην το αφήσεις να σε τρομοκρατήσει. Επανέλαβε μετά από εμένα: «Ξέρω ότι είμαι αγχώδης, αλλά δεν θα αφήσω το άγχος να πάρει τον έλεγχο».

Advertisment

Το άγχος δεν μπορεί να σε πληγώσει σωματικά, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις σαν να πεθαίνεις, αλλά δεν πεθαίνεις. Είσαι εξαιρετικά δημιουργική και έξυπνη. Χρησιμοποίησε αυτή τη δημιουργικότητα προς όφελός σου. Αφοσιώσου σε ένα νέο project και άφησε το νου σου να περιπλανηθεί σε σκέψεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Δεν χρειάζεται να τα βρεις όλα αμέσως. Η ζωή δεν λειτουργεί έτσι.

Αν βρίσκεσαι στη δουλειά, πάρε λίγες βαθιές ανάσες. Το πιθανότερο είναι ότι κάνεις πολλά και με γρήγορο ρυθμό. Θα είσαι πιο παραγωγική, αν ηρεμήσεις για ένα λεπτό. Βρες τρία πράγματα στο δωμάτιο και περιέγραψέ τα στον εαυτό σου. Τι χρώμα έχουν; Τι σχήμα; Τι αίσθηση έχουν; Εμπιστεύσου με και θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το μυαλό σου απασχολημένο.

Ό,τι κι αν γίνει, να θυμάσαι ότι είσαι προορισμένη να συνεχίσεις να υπάρχεις σε αυτό τον κόσμο. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου και περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι νομίζεις νοιάζονται για εσένα. Ξέρεις ποιος ενδιαφέρεται πολύ για εσένα; Ο σκύλος σου. Τρέχει στην αγκαλιά σου και ανυπομονεί κάθε μέρα να επιστρέψεις σπίτι.

Advertisment

Οι φίλοι σου σε στηρίζουν σε ό,τι κάνεις, είναι πάντα εδώ ανεξαρτήτως συνθηκών. Το άγχος πιθανότατα να μην εξαφανιστεί ποτέ, αλλά μπορείς να το πολεμήσεις. Είσαι δυνατή. Είσαι ανθεκτική. Δεν είσαι η ψυχική σου διαταραχή. Μείνε δυνατή, αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα.

Brittany Graffeo – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση