, ,

Μάθε στην κόρη σου να αγαπάει τον εαυτό της

Σε μια εποχή όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν καταλυτικό ρόλο στην επιβολή των προτύπων, άρχισε ξανά να προβάλλεται ένα reality που κρίνει την

Μάθε στην κόρη σου να αγαπάει τον εαυτό της

Σε μια εποχή όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν καταλυτικό ρόλο στην επιβολή των προτύπων, άρχισε ξανά να προβάλλεται ένα reality που κρίνει την γυναικεία ομορφιά. Πολλές φορές την κρίνει με λάθος τρόπο και μάλιστα αντιφατικό διότι από τη μια πλευρά κατακρίνει και χλευάζει τις πλαστικές επεμβάσεις, από την άλλη όμως χαρακτηρίζει με τρόπο άκομψο ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τα οποία θεωρούν απαγορευμένα για να κάνει μια κοπέλα καριέρα ως μοντέλο όπως τα πεταχτά αυτιά, τα κιλά και η μεγάλη μύτη.

Με τον τρόπο αυτό περνούν στο υποσυνείδητο ανήλικων κοριτσιών που παρακολουθούν τα προγράμματα αυτά και ταυτίζονται με παίκτριες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αρνητικά μηνύματα τα οποία τους δημιουργούν ένα κύμα απογοήτευσης. Κάτι το οποίο τις παρακινεί να προσκολλώνται όλο και περισσότερο στην εξωτερική τους εμφάνιση προσπαθώντας να πλησιάσουν έστω στο ελάχιστο το τέλειο πρότυπο που η κοινωνία τις προστάζει. Έτσι μένουν στο περιτύλιγμα και χάνουν την ουσία.

Advertisment

Καμία κοπέλα, όσες επεμβάσεις κι αν κάνει, αν δεν νιώθει καλά με το σώμα της και γενικά με την εμφάνισή της, δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένη και πάντα θα ψάχνει κάτι να διορθώσει. Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία αφού είναι θέμα αυτοεκτίμησης.

Αν μια μητέρα κάνει εξαντλητικές δίαιτες, ζυγίζεται συνεχώς και αγχώνεται, μειώνει χαρακτηριστικά της που δεν τις αρέσουν μπροστά στην ανήλικη κόρη της, αυτόματα της περνά το μήνυμα ότι τα κιλά ή η εμφάνιση είναι το παν και ότι αν στο μέλλον γίνει και εκείνη σαν αυτήν, πρέπει να κάνει το ίδιο. Καμιά γυναίκα δεν είναι τέλεια και δεν πρέπει να περάσει τις ανασφάλειές της στην κόρη της γιατί μόνο δυστυχισμένη θα την κάνει.

Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να δίνουν έμφαση στο χαρακτήρα των ανθρώπων, διότι όσο ωραίος και αν είναι ένας άνθρωπος εξωτερικά, αν δεν συνοδεύεται από μια καλή συμπεριφορά, δεν έχει καμία αξία. Δεν σχολιάζουμε σημεία του σώματος και του προσώπου μας που δεν μας αρέσουν.

Advertisment

Αντίθετα, μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αγαπούν το σώμα τους με το να τους κάνουμε συνεχώς θετικά σχόλια και επιβραβεύοντας πάντα την καλή τους συμπεριφορά. Μην ξεχνάτε. Το καλό παράδειγμα ξεκινάει από εμάς. Τις μητέρες τους. Τα πρότυπά τους.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση