Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τα παιδιά από το να παίζουν μαζί στο ύπαιθρο, στην αυλή του σχολείου και στις αλάνες. Και φυσικά το πιο εύκολο και ευχάριστο μέσο παιχνιδιού είναι η μπάλα. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και δεν μπορούν να δουν την μπάλα; Μπορούν να παίξουν; Ναι, γιατί τώρα μπορούν πια να την ακούσουν!

Το πρόγραμμα “A ball for all” (Μία μπάλα για όλους) είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με στόχο να προσφέρει μια ειδική σε διαστάσεις και ιδιότητες μπάλα με ήχο (περιλαμβάνει εσωτερικά κουδουνάκια) σε παιδιά με προβλήματα όρασης. Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτή η μπάλα δεν αγοράζεται, αλλά μόνο δωρίζεται.

Ο Ηλίας Μάστορας είναι ο δημιουργός και εκπρόσωπος αυτής της πρωτοβουλίας και όνειρό του είναι να διανεμηθούν αυτές οι μάλες σε όλα τα σχολεία της χώρας, όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με προβλήματα όρασης. Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει ταξιδέψει σε 77 χώρες και στις 5 ηπείρους και η ομάδα που το στηρίζει θέλει φέτος να ξεπεράσει τις 100 χώρες και στις 5 ηπείρους με εκπροσώπους παντού. Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από ιδρύματα και εταιρίες και έχει ήδη εγκριθεί από την UEFA και από το Ίδρυμα UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN, ανάμεσα σε άλλα 27 παγκόσμια προγράμματα.

Μάλιστα, ο Ηλίας Μάστορας τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο τυφλών ως διαιτητής και υπεύθυνος διαιτησίας. Το ποδόσφαιρο τυφλών είναι ένα ελάχιστα γνωστό παραολυμπιακό άθλημα με τουλάχιστον τέσσερις τυφλούς ποδοσφαιριστές και έναν βλέποντα τερματοφύλακα και με μια ειδικά σχεδιασμένη μπάλα.

Αυτό είναι και το επίσημο προωθητικό video της παγκόσμιας καμπάνιας “Μία μπάλα για όλους” (A ball for all), με την υπέροχη φωνή του αγαπημένου μας Γιάννη Σερβετά – Giannis Servetas (official) Servetas Giannis που για μια ακόμη φορά μας συγκίνησε με την ευαισθησία του. Στο βίντεο παίζουν 35 παιδιά με τη συμβολή της φανταστικής ομάδας των Βαρβάρα Δουμανίδου, Δημήτρη Βασιλιάδη και Τόμης Βρακάς.

Αυτό είναι το επίσημο προωθητικό video της παγκόσμιας καμπάνιας "Μία μπάλα για όλους", με την υπέροχη φωνή του αγαπημένου μας Γιάννης Σερβετάς – Giannis Servetas (official) Servetas Giannis που για μια ακόμη φορά μας συγκίνησε με την ευαισθησία του!Τον ευχαριστούμε όπως και τα 35 παιδιά που συμμετείχαν, τη φοβερή ομάδα Barbara Doumanidou Dimitris Vasiliadis Tomis Vrakas που δημιούργησε το video και ελπίζουμε να το κοινοποιήσετε!Έχουν μοιραστεί δωρεάν Youthorama μπάλες σε τυφλά παιδιά, νέους με πρόβλημα όρασης και στα σχολεία τους, σε 77 χώρες στις 5 ηπείρους. Ελπίζουμε, με τη δική σας συμβολή, να ξεπεράσουμε τις 80 χώρες την πρώτη χρονιά υλοποίησης της καμπάνιας!www.aballforall.euUEFA Foundation for Children

Gepostet von Elias Mastoras am Montag, 3. September 2018

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε