, ,

Πώς η αναπνοή από τη μύτη μπορεί να καταπολεμήσει τη δυσοσμία του στόματος

Η δυσοσμία του στόματος οφείλεται σε διάφορες αιτίες, παρόλ’ αυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την καθαρότητα του πεπτικού συστήματος

Πώς η αναπνοή από τη μύτη μπορεί να καταπολεμήσει τη δυσοσμία του στόματος

Η δυσοσμία του στόματος οφείλεται σε διάφορες αιτίες, παρόλ’ αυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την καθαρότητα του πεπτικού συστήματος και από τον τρόπο με τον οποίο αναπνέετε. Όταν το πεπτικό σας σύστημα είναι τοξινωμένο λόγω της κακής διατροφής ή της μη έγκαιρης αποβολής των προϊόντων του μεταβολισμού, αυξάνονται κάποιοι βλαβεροί μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δύσοσμη αναπνοή.

Ένας από τους πιο καταστροφικούς για την υγεία συνδυασμούς είναι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μαζί με αλκοόλ. Σε αυτή την περίπτωση μέσα στον οργανισμό παράγεται ένα ισχυρότατο δηλητήριο που δημιουργεί τοξίνες στο πεπτικό σύστημα, οι οποίες εναποτίθενται σε διάφορους ιστούς. Βέβαια, υπάρχουν πολλές βλαβερές διατροφικές συνήθειες που επιδεινώνουν και καθυστερούν την πέψη των τροφών.

Advertisment

Βασική αιτία επίσης της δυσοσμίας του στόματος είναι η συνήθεια να αναπνέετε από το στόμα. Σε αντίθεση με την ρινική αναπνοή κατά την οποία τα μικρόβια εξολοθρεύονται από τη βλέννα, στην αναπνοή από το στόμα τα μικρόβια περνάνε στα πνευμόνια, όπου και παραμένουν για περίπου τρεις μήνες. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν στο περιβάλλον των πνευμόνων εστίες μικροβίων που ευθύνονται εκτός των άλλων και για τη δυσοσμία του στόματος. Σαν πρώτο μέτρο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης μπορείτε να εφαρμόσετε τα εξής:

-Στη διάρκεια της ημέρας παρατηρείτε συχνά την αναπνοή σας και προσπαθήστε να γίνεται από τη μύτη. θα χρειαστεί ένας χρόνος προσαρμογής περίπου τριών εβδομάδων ώσπου να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε μόνο την μύτη.

-Το πρωί, πριν φάτε ή πιείτε, πάρτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και γυρίστε το στο στόμα σας για δύο λεπτά. Έχει την ιδιότητα να απορροφά τοξίνες από το αίμα. Στη συνέχεια, φτύστε το και πλύνετε σχολαστικά τα δόντια σας.

Advertisment

– Τρώτε το βραδινό σας τρεις ώρες πριν τον ύπνο για να μην γίνεται η διαδικασία της πέψης ατελώς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

-Αποφύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα, τρώτε πιο μικρά και συχνά.

– Προσθέστε πιο πολλές φυσικές τροφές στο διαιτολόγιό σας, όπως φρούτα, λαχανικά και καρπούς.

– Τουλάχιστον μία φορά το μήνα κάντε τη νηστεία της μίας ημέρας, κατά την οποία θα απέχετε εντελώς από την τροφή, πίνοντας μόνο νερό ή φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών.

– Μειώστε την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης και αποφύγετε εντελώς το χοιρινό κρέας.

– Περιορίστε την κατανάλωση του άσπρου αλευριού και των προϊόντων του. Και τέλος μην ξεχνάτε το νερό, πίνετε δύο ποτήρια νερό κάθε πρωί, αυτή η τακτική βοηθά στην αποβολή των προϊόντων του μεταβολισμού και προάγει την καθαρότητα του παχέος εντέρου. Φυσικά, θυμάστε να πίνετε νερό (αποφύγετε το παγωμένο) ανάμεσα στα γεύματα. Η αφυδάτωση είναι επίσης μια από τις αιτίες της κακοσμίας του στόματος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση