, ,

Τεστ: Τι θέση θα είχατε σε μια νεοφυή επιχείρηση;

Τα τελευταία χρόνια ακούμε διαρκώς για τον όρο startup ή αλλιώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι δύο ιδιότητες που

Τεστ: Τι θέση θα είχατε σε μια νεοφυή επιχείρηση;

Τα τελευταία χρόνια ακούμε διαρκώς για τον όρο startup ή αλλιώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι δύο ιδιότητες που δοξάζονται στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Ίσως αυτό συμβαίνει διότι κάποιοι από τους σημερινούς γίγαντες της τεχνολογίας όπως η Google, η Apple και άλλες, ξεκίνησαν σαν μια αυθόρμητη επιθυμία καινοτομίας.

Οι περισσότεροι έχουμε δει και τις φωτογραφίες από τα γκαράζ στα οποία ξεκίνησαν αυτές οι επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά όμως, είναι γεγονός ότι δεν προοριζόμαστε όλοι να γίνουμε επιχειρηματίες, – αλίμονο – δεν θα υπήρχε κανένας να εργάζεται σε αυτές. Εξάλλου, εάν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι 10, αυτές που απέτυχαν είναι χιλιαπλάσιες. Μπορεί λοιπόν να τιμούμε την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκου αλλά κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χάρισμα. Ποια επιχείρηση θα ανθούσε εάν δεν είχε ικανούς εργαζόμενους;

Advertisment

Πέρα από τις ταμπέλες και τις τάσεις της εποχής, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τιμούμε αυτό που είμαστε και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας χωρίς να θέλουμε να τον αλλάξουμε.

Το παρακάτω τεστ, ωστόσο, διερευνά το κατά πόσο θα ήμασταν έτοιμοι να αναλάβουμε πραγματικά την ευθύνη της δημιουργίας μια νεοφυούς καινοτόμας επιχείρησης. Απαντήστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά και ανοιχτά. Ούτως η άλλως, σκοπός όλων των τεστ είναι η αυτογνωσία.

[viralQuiz id=203]

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση