12 tips που διώχνουν την ανία και ξυπνούν την ερωτική σας ζωή

Ο χρόνος φέρνει φθορά, χαλάει, καταστρέφει στο πέρασμά του, υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπου μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο,

12 tips που διώχνουν την ανία και ξυπνούν την ερωτική σας ζωή

Ο χρόνος φέρνει φθορά, χαλάει, καταστρέφει στο πέρασμά του, υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπου μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο, «σαν το παλιό καλό κρασί ή τις αντίκες για παράδειγμα, δίνοντας αξία ανεκτίμητη. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να γίνει εχθρός στη σχέση του ζευγαριού, όταν οι δύο σύντροφοι απλά αφήνονται και δεν φροντίζουν τη σχέση τους.

Καμία φλόγα δεν μπορεί να καίει για πάντα, αν δεν φροντίσουμε να την διατηρούμε αναμμένη. Το ίδιο ισχύει και για τη συντροφική σχέση, την αγάπη και τον έρωτα. Η καθημερινότητα της σύγχρονης ζωής καταφέρνει να στερεί τον χρόνο από πολλά ζευγάρια, πόσο μάλλον και τις ιδιαίτερες εκείνες στιγμές, στιγμές οικειότητας και συναισθηματικής εγγύτητας, που φέρνουν τους δύο συντρόφους πιο κοντά. Και για να είναι κοντά το ζευγάρι, χρειάζεται να διατηρεί το πάθος και τη σεξουαλική ένταση, να ανανεώνεται για να διατηρηθεί η φλόγα δυνατή.

Advertisment

Διαβάστε επίσης – Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας: Τι να κάνουμε για να αναθερμάνουμε τη σχέση μας

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε ως ζευγάρι για να αυξήσετε την οικειότητα και την επιθυμία σας, ο ένας για τον άλλον;

1. Κάντε μαζί πράγματα: Γραφτείτε σε συλλόγους που πηγαίνουν εκδρομές, κάντε μαθήματα tango, χορέψτε μαζί, κάντε πατινάζ μαζί, μαθήματα κατάδυσης, οτιδήποτε θεωρείτε πως μπορεί να σας βγάλει από την ανία και να σας δώσει μία φρέσκια νότα. Σηκωθείτε από τον καναπέ σας και κινηθείτε. Διασκεδάστε και μοιράστε ο ένας χαμόγελα στον άλλον.

2. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο μαζί: Έτσι απλά, επειδή είναι σέξι και σας αρέσει. Τώρα μάλιστα που η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει, δεν είναι όμορφο να γεμίσετε την μπανιέρα σας, να βάλετε αφρόλουτρο και να πάρετε μαζί το μπάνιο σας; Παράλληλα, βάλτε λίγη μουσική, ανάψτε κεριά.

Advertisment

3. Ντους μαζί: Το ντους αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα για πολλούς και μάλιστα είναι και μία υπόθεση άκρως ιδιωτική για πολλούς. Και όμως, πώς θα σας φαινόταν να κάνετε μαζί με το σύντροφό σας ένα ντουζάκι; Να θυμηθείτε ξανά παλαιότερες εποχές που μπορεί να το τολμούσατε ή και να βιώσετε μέσα από τα αγγίγματα ξανά ο ένας το σώμα του άλλου. Ένα ντους μαζί μπορεί να γίνει πολύ χαλαρωτικό.

4. Κάντε δωράκια και εκπλήξεις ο ένας στον άλλον: Ποιος δεν αγαπά τα δώρα; Και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να πάτε σε ένα πραγματικό κατάστημα. Αγοράστε online. Θα εκπλαγείτε από την τεράστια ποικιλία επιλογών. Επιλέξτε ο ένας για τον άλλον αυτό που σας αρέσει και απολαύστε τα.

5. Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον: Το μασάζ βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και ανακουφίζει από την ένταση στους μυς. Μετά από μια δύσκολη μέρα, προσφέρετε ένα χαλαρωτικό μασάζ στον σύντροφό σας, ως πράξη αγάπης και φροντίδας, δείχνοντάς του πόσο τον σκέφτεστε.

6. Μαγειρέψτε μαζί: Απολαύστε τη διαδικασία του μαγειρέματος με συνεργατική και επικοινωνιακή διάθεση. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί, αστειευτείτε, μιλήστε, θυμηθείτε παλιότερες κοινές σας ιστορίες.

Διαβάστε επίσης – Τεστ: Η κλίμακα Mosher για την ερωτική ενοχή

7. Βοηθήστε τον στο ξύρισμα: Αν και αυτό απαιτεί μεγάλη εμπιστοσύνη, μπορεί να συμβάλει στο χτίσιμό της. Μάθετε να είστε υπομονετικοί και να εμπιστεύεστε.

8. Πηγαίνετε κάμπινγκ μαζί: Το κάμπινγκ μπορεί να προσφέρει έναν πραγματικά καλό τρόπο να έρθετε πιο κοντά και να αυξήσετε την οικειότητα, εάν βέβαια αγαπάτε τη φύση. Είναι μια γλυκιά απόδραση για όλους όσους έχουν κουραστεί από τη ζωή της πόλης και τη φασαρία της και αναζητούν την αναζωογόνηση του νου. Σκεφτείτε τον δροσερό, καθαρό αέρα και την ηρεμία που προσφέρει η φύση. Άλλωστε είναι και ένας τρόπος που μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία και την ομαδικότητα ανάμεσά σας, καθώς θα στήνετε τη σκηνή, θα ετοιμάζετε το φαγητό σας, θα απολαμβάνετε την βραδινή φωτιά στη παραλία.

9. Πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο: Αν δεν είστε φαν του κάμπινγκ ή ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο λόγω των επαγγελματικών ή οικογενειακών σας υποχρεώσεων, κάντε κράτηση σε ένα ωραίο δωμάτιο ξενοδοχείου ως έκπληξη στο σύντροφό σας. Μπορεί να είναι απλά μια τυχαία Παρασκευή βράδυ, σε γενέθλια ή επέτειο ή ακόμα και μια απλή χειρονομία αγάπης.

10. Γράψτε ερωτικά γράμματα ο ένας στον άλλον: Έχετε δει το «Γράμμα στην Ιουλιέτα»; Πόσο αισθησιακή και ρομαντική ταινία αλήθεια. Ζηλέψατε τα ερωτικά εκείνα γράμματα; Ο ερωτικός γραπτός λόγος μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο για τα ερωτευμένα ζευγάρια. Άλλωστε, τα προσωπικά ερωτικά γράμματα θα μπορούσαν να είναι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας με το σύντροφό σας με έναν λεπτό αλλά και σέξι τρόπο. Αποκαλύψτε ο ένας στον άλλο τις μυστικές φαντασιώσεις και τις επιθυμίες σας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει θετικά και στα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση.

11. Δώστε ραντεβού κάπου έξω: Ναι, δεν χρειάζεται ακόμα και η έξοδος να είναι στημένη! Απλά, βρεθείτε για ένα ποτό ή φαγητό, κατευθείαν στο μαγαζί, σαν να έχετε ένα από τα πρώτα ραντεβουδάκια στην αρχή της σχέσης σας.

12. Προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζεστε: Βρεθείτε σε ένα μπαράκι και πλησιάστε ο ένας τον άλλον, φλερτάρετε σαν να μην γνωρίζεστε, σαν να βλέπεστε πρώτη φορά.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση